Canan Kaftancıoğlu'dan Erdoğan'a 1.000.001 Liralık Tazminat Davası

TAKİP ET

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu ve manevi tazminat davası açtı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlarken CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nu hedef almış "DHKP-C militanıdır" ifadesini kullanmıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, yaşanan bütün bu gelişmeler üzerine yargı yoluna giderek AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dr. Canan Kaftancıoğlu tarafından İstanbul Anadolu Asliye Hukuk mahkemesinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında 1.000.001 liralık manevi tazminat davası ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 1.000.000 liralık manevi tazminat davası ile hem AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında; Hakaret, Görevi Kötüye Kullanma, Yargı Görevi Yapanı Etkilemeye Teşebbüs, Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs suçlarını işledikleri için iddianame tanzim edilmesi ve kamu davası açılması hususlarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verildi.

Canan Kaftancıoğlu, Erdoğan ve Soylu’nun Anayasa suçu işlediğini ifade ederek bundan ötürü kazanacağı tazminatların bir kuruşuna bile dokunmadan İstanbul’da küçük çocuğu olan, evine ekmek götürmekte zorlanan iktidarın fakirleştirdiği ihtiyacı olan ailelerle paylaşacağını belirtti.

canan kaftancıoğlu ekrem imamoğlu ibb istanbul büyükşehir belediyesi chp chpli milletvekili chp istanbul il başkanı chp istanbul il başkanlığı akp akp genel başkanı erdoğan hakaret hakaret davası süleyman soylu