Çankaya Belediyesi 'Çalışanı' 7 Yıl Boyunca Toplamda 60 Gün İşe Gitmiş

TAKİP ET

Çankaya Belediyesi "çalışanı" Tezcan Karakuş Candan'ın 7 yıl boyunca 60 gün işe gittiği ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği Ön İnceleme Raporu'na göre Tezcan Karakuş Candan'ın Çankaya Belediyesinde mimar kadrosunda çalıştığı ancak 06/05/2015 gününden 04/10/2021 gününe kadar belediyeye yalnızca 60 defa gittiği ortaya çıktı.

Raporda müfettişliğin Çankaya Belediye Başkanlığı çalışanı Mimar Tezcan Karakuş Candan'ın son 7 yılda belediyedeki turnikeleri kullanarak belediye hizmet binasına girip girmediğinin belirlenmesi ve durumun bildirilmesini talep ettiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Çankaya Belediye Başkanlığı Bilgi İşlem Müdürlüğünce Müfettişliğime gönderilem 04/10/2021 gün ve E.73266636-Z1 sayılı cevabî yazıda; Tezcan Karakuş Candan'ın 06/05/2014-04/10/2021 tarihleri arasında 60 adet giriş kaydı tespit edilmiştir."

Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı olarak görev yapıyor.



Tezcan Karakuş Candan'ın kendisine bağlı yapı şubede görevli olduğunu belirten eski Çankaya Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü Üst Sorumlusu Atilla Kızılarslan, Mülkiye Müfettişliğine "Mesai takip cetvellerini bütün memur ve işçi arkadaşlar imzalardı. Tezcan Karakuş Candan'ın da imzalamış olması gerekirdi, kendisiyle düzenli olarak karşılaşmadığım için mesaisine ne şekilde gelip gittiğini şube müdürünün bilmesi gerekir." şeklinde ifade verdi.

Tezcan Karakuş Candan'ın Mimarlar Odasında çalıştığı sırada kendisinden sözlü olarak izin aldığını belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürvekili İbrahim Ethem Torunoğlu ise ifadesinde "Hemen hemen her gün Mimarlar Odası'na giderdi. Tezcan Karakuş Candan'ın mesai takibi ile alakalı olarak imza takibi yapıp yapmadığım şeklindeki sorunuza cevabım, gerek Dış İlişkiler Müdürlüğü gerekse Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü sırasında Tezcan Karakuş Candan'ın konumu itibariyle böyle bir şeye gerek duymadım. Dolayısıyla imza takip cetvellerinde veya turnikelerde geçişi ile ilgili kayıt olmayabilir. Size göstermiş olduğum imza takip çizelgesinden de görüleceği ve yukarıda arz ettiğim üzere Tezcan Karakuş Candan'ın imza takip cetvellerinde imzası yoktur. Ancak ben bunu takip ediyorum. İmzasının bulunmadığı günlerde Kent Konseyine kesinlikle gelir ve işini yaptıktan sonra ayrılır. Konumu nedeniyle imza alma gereği duyulmamıştır" ifadelerini kullandı.

Ancak Tezcan Karakuş Candan'ın imza takip cetvelini imzalaması gerektiğini belirten Kent Konseyi Başkanlığı görevlisi Murat Saçın, "Kendisinin imza takip cetvelini normal olarak imzalaması gerekirdi. İdari mali işler bölümünde görevli arkadaşların bir ihmal söz konusu ise bunu belirtmeleri gerekirdi" dedi. Kent Konseyinde görevli Serpil Demirci ise "Kent Konseyi'nde çalışanlar normal olarak orada bulunan imza takip çizelgesine imza atarlar. Şuan ben de kent konseyinde görevliyim. Düzenli olarak imza takip cetveline imzamı atarım. Ama Tezcan Karakuş Candan'ın neden imza atmadığını ben bilmiyorum" dedi.

Mülkiye Müfettişliğinin raporuna göre Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanlığı görevi ve Atılım Üniversitesinde ders vermesi nedeniyle 2014 yılından itibaren Çankaya Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğündeki görevi sırasında buradaki imza cetvellerine toplamda 109 tam gün ve 217 yarım gün imza attı. 

tezcan karakuş candan çankaya belediyesi mimarlar odası ankara il başkanı ankara şube başkanı bankamatik