Çankaya Belediyesi İşçileri Yüzde 40 Zammı Beğenmedi: Çöpler Büyükşehir Tarafından Toplandı

TAKİP ET

Çankaya Belediyesi işçileri yüzde 40 oranındaki zammı beğenmedi ve çöpleri toplamadı.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile Çankaya Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin kendilerinin onayı sorulmaksızın imzalandığını belirten ve şartları uygun bulmayan belediye işçiler "çöpleri toplamama eylemine" başladı.

İşçilerin eyleminden dolayı Kızılay Meydanı dahil birçok noktada biriken çöpler Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından toplandı.

Olayla ilgili yazılı açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yeni toplu iş sözleşmesinde işçilere yüzde 40 zam yapıldığını belirtti.

Taşdelen açıklamasında, "Parklar ve süpürgedeki işçimizin ücreti hafta sonu zammı ile net 5 bin 300 lira, çöp toplayan işçimizin ücreti hafta sonu ve gece zammı ile net 6 bin 500 liradır. Çöp kamyonu şoförlerimiz ise hafta sonu ve gece ile net 6 bin 750 lira alacaklar. İkramiye ve sosyal haklarla artış oranı yüzde 40 oldu. Buna rağmen bazı işçilerimiz eyleme geçti ve dün gece çöpler toplanmadı. Çok üzgünüm. Tedbirleri almakla birlikte sevgili Çankayalılardan özür dilerim" ifadelerine yer verdi.

Çankaya Belediyesi İşçileri Yüzde 40 Zammı Beğenmedi Çöpler Büyükşehir Tarafından Toplandı