Çankırı'da Acil Durum İlan Edildi

TAKİP ET

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, ildeki Çinvirüsü vaka sayısının artışına ilişkin "2 ayda geldiğimiz yolu 1 haftada geri gittik. Vaka artışının böyle gitmemesi için şu anda acil durum ilan ediyoruz, çok sıkı bir denetim sürecimiz olacak" dedi.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, ilk dozunu 15 Şubat’ta yaptırdığı Çin virüsü aşısının ikinci dozunu da bugün yaptırdı. Ardından gazetecilere demeç veren Vali Ayaz, bütün vatandaşların aşı yaptırmasını istedi.

65 yaşın üstündeki vatandaşlarımızı korumaya özen gösterdiklerini belirten Ayaz, şunları söyledi:

"65 yaş üzeri hasta sayımız yüksek. Onları en hızlı şekilde korumaya almamız gerekiyor. Onun için bu yaş grubundaki bütün vatandaşlarımızdan isteğimiz, güvenle aşılarını yaptırmaları. Vaka sayılarıyla ilgili olarak da geçen haftaki durum hiç hoş değil. Bu akşam rengimiz değişebilir. Akşam harita açıklandığında göreceğiz."

“ACİL DURUM İLAN EDİYORUZ”

Vaka artışlarını düşürmek için acil durum ilan ettiklerini duyuran Vali Ayaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vaka artışının böyle gitmemesi için şu anda acil durum ilan ediyoruz. İlçe ve il merkezimizde de tedbirlerin hem hatırlatılması hem uygulanmasıyla ilgili olarak çok sıkı bir denetim sürecimiz olacak. Yarın eğer yetişirse ilin farklı yerlerinde afişleri görebileceksiniz. İlimizde maske takmak hâlâ zorunlu. Bunu söylemekten hicap duyuyorum ama dünkü gördüğümüz manzara maalesef bu açıklamayı yapma gereğini hissettirdi. Atatürk Bulvarı başta olmak üzere daha öncesinde ilan ettiğimiz gibi bu yerlerde sigara içmek yasak. Bu yasak da hâlâ devam ediyor. Bu ikisini özellikle hatırlatmak istiyoruz. Manzara hiç hoşumuza gitmedi. Vaka sayıları da bize onu işaret ediyor. Biz 2 ayda geldiğimiz yolu 1 haftada geri gittik. Bunun engellenmesi için bu hafta elimizden gelen bütün adımları atacağız."

Çankırı Abdullah Ayaz Çankırı Valisi acil durum vaka sayıları koronavirüs Çin virüsü covid-19 Covid-19 aşısı aşı