Çankırılı Boris: Kebap Benim En Sevdiğim Sağlıklı Yiyecek

TAKİP ET

İngiltere'de artan obezite ile Çin virüsü arasındaki ölümcül ilişkiye dikkat çeken Başbakan Boris Johnson, kendisinin de diyet yaptığını belirterek 'Kebap benim en sevdiğim sağlıklı yiyecek' dedi.

NTV'nin haberine göre basına açıklamalarda bulunan Johnson, pandeminin ülke ekonomisine verdiği zarara değindi ve obezitenin Çin virüsü ile birlikte yarattığı tehlikeye dikkat çekti. 

Çankırılı şunları söyledi:

“Pandeminin, ülkemizin mustarip olduğu obezite hastalığı tarafından daha da kötüleştirildiği gerçeğiyle yüzleşmeliyiz. Bununla ilgili benim de kişisel deneyimlerim bulunuyor. Obezite ile başa çıkmanın en iyi yolu insanları bu konuda kötü hissettirmek değil, onlara kilo verince daha iyi, daha neşeli ve daha dinamik hissedeceklerini söylemektir."

Fazla Kilolarından Ötürü Güçlük Çekmiş

Öte yandan geçen yılın Mart'ında Çin virüsüne yakalanan ve ardından yoğun bakımda tedavi gören Johnson, fazla kilolarından ötürü hastalıkla mücadele etmekte güçlük çektiğini, iyileştikten sonra kilo verdiğini ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edindiğini söyledi.

"Kebap çok sağlıklı, öyle değil mi?"

Hangi yiyecekleri tükettiğine ilişkin bir soruya Johnson, “Benim en sevdiğim sağlıklı yiyecek kebap. Çok sağlıklı öyle değil mi?" yanıtını verdi. Johnson'ın yanındaki Maliye Bakanı Rishi Sunak ise Çankırılı Başbakan'a “Izgara olarak hazırlandığında sağlıklı” dedi. 

Boris Johnson Çankırılı Boris Johnson İngiltere Başbakanı Çin virüsü koronavirüs obezite covid-19 kebap Turkish kebab Boris Johnson Türk mü