Canlı Yayın Suflecisi Abdulkadir Selvi Kafayı Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayıyla Bozdu: 'Varsayalım Ekrem İmamoğlu Seçildi'

TAKİP ET

Abdulkadir Selvi, durup dinlenmeden Millet İttifakı'nın muhtemel cumhurbaşkanı adayları ile ilgili yazılar kaleme almaya devam ediyor.

Abdulkadir Selvi bugün yayımlanan "Millet İttifakı'ndan liderler kabinesi" başlıklı yazısıyla birlikte Eylül ayı içerisinde yazdığı 11 yazısından 6'sını Millet İttifakı'nın muhtemel cumhurbaşkanı adaylarına ayırdı.

Bugün yayımlanan yazısında Selvi, "Varsayalım Ekrem İmamoğlu seçildi. Bu millet beni güçlü cumhurbaşkanı olarak seçti, yetkimi son güne kadar kullanacağım derse ne yapacaksınız? Bir de Atatürk, Cumhuriyet’i kurarken yetkilerini devretmedi tam aksine Başkomutanlık ve Cumhurbaşkanlığı yetkilerini elinde tuttuğu için Cumhuriyet’i kurma, devrimleri gerçekleştirme şansını buldu. Atatürk Cumhuriyet’i yetkilerini devrederek değil, gücü elinde toplayarak kurdu derse ne yanıt vereceksiniz?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun "Temiz biri olacak, vatandaşlar arasında ayrım yapmayacak, nefsine hâkim olacak, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeyeceğiz demeyecek, yetkilerini Meclis’e devretmeyi kabul edecek, icra yetkisi başbakanda olacak" sözlerini İmamoğlu'na yönelik olarak söylediğini iddia eden Selvi, bunun aynı zamanda Meral Akşener'in İmamoğlu'nu Fatih'e benzetmesine yanıt olduğunu ileri sürdü.

Yazısında "liderler kabinesi" ihtimalinin de Millet İttifakı'nın ilan etmesi muhtemel bir proje olduğunu belirten Selvi, Kılıçdaroğlu, Akşener, Karamollaoğlu ve Babacan gibi isimlerin Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak kabinede yer alabileceğini belirtti.

Canlı Yayında Fısıltıyla Sufle

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a canlı yayında fısıldayarak verdiği sufle ile biliniyor.

Canlı Yayın Suflecisi Abdulkadir Selvi Kafayı Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayıyla Bozdu Varsayalım Ekrem İmamoğlu Seçildi