Canlı Yayında "Savaşa Hayır" Pankartı Açan Rus Gazeteciye Hapis Cezası

TAKİP ET

Rusya'da televizyon kanalında "savaşa hayır" yazılı pankartla spikerin arkasından ekrana çıkan Rus gazeteci Ovsyannikova, gıyabında sekiz buçuk yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

Rusya'da televizyon kanalında akşam haberleri bülteni sırasında "savaşa hayır" yazılı pankart açarak Rusya-Ukrayna savaşını protesto eden gazeteci Marina Ovsyannikova, gıyabında sekiz buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Rusya'nın Su-34 Savaş Uçağı Düştü

Mahkeme tarafından Telegram'da yayınlanan açıklamaya göre Ovsyannikova 'Rus Silahlı Kuvvetleri hakkında bilerek yanlış bilgi yaymaktan' suçlu bulundu.

Eski bir devlet televizyonu çalışanı olan Ovsyannikova, söz konusu pankartı açtıktan sonra para cezasına çarptırılmış ve ev hapsine alınmıştı. 45 yaşındaki gazeteci, avukatının 'tutuklanacağı' yönünde yaptığı uyarı sonrasında kızıyla birlikte ev hapsinden kaçarak Avrupa'ya yerleşmişti.

Macron'un Sığınma Teklifini Reddetmişti

Ovsyannikova, olaydan sonra  Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un kendisine yaptığı sığınma teklifini, "Ben bir vatanseverim, oğlum daha da fazla vatansever. Hiçbir koşulda ayrılmak, başka yere gitmek istemiyoruz” diyerek reddetmişti.

rus gazeteci rusya savaşa hayır ukrayna