Canlı Yayında Yanlış Bilgi Veren Mehmet Metiner'in Komik Anları

TAKİP ET

Eski AKP'li Milletvekili Mehmet Metiner, CNN Türk canlı yayında Mısır üzerinden verdiği bir tarihî örneğin yanlış olduğunun anlaşılması üzerine donup kalınca ortaya komik görüntüler çıktı.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Mehmet Metiner, Sevilla Haritası ile ilgili tartışmalarda tarihi bir atıfla kendi argümanlarını açıklamaya çalışırken yanlış bilgi verdiği anlaşılınca ekranları başındaki seyircileri gülümseten görüntüler ortaya çıktı.

AKP'li Metiner, programda "Mısır'ın tarihte tâ Ayestefanos'a kadar, Yeşilköy'e kadar nasıl geldiğini biliriz. İngiltere'nin onu önlemek için Türkiye'den ne tavizler kopardığını biliriz. Tarihsel olarak da öyle Türkiye'nin filan dostu değildir" ifadelerini kullandıktan sonra devam etmek üzereyken gazeteci Şaban Sevinç araya girerek "Ayestefanos'a gelen Mısır değil, Rusya" dedi.

Bunun üzerine Metiner'in bir süre boyunca sessiz bir şekilde kameralara baktı. Stüdyodaki sessizliği dağıtan ise "Kavalalı Mehmed Ali Paşa'ya karşı Ruslar geldi, doğru ama" diyen Hakan Bayrakçı oldu.

CNN Türk ekranlarına yansıyan bu görüntü, gün içinde sosyal medyada mizahi bir dille defalarca paylaşıldı.

mehmet metiner cnn türk ahmet hakan ayestefanos rusya mısır kavalalı mehmed ali paşa