ÇAPA Mezuniyetinde Erdoğan'a Gönderme: 'Giderlerse Gitsinler' Dediler Diye Gidecek Değiliz

TAKİP ET

ÇAPA Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde söylenen sözler sosyal medyada gündem oldu.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni'nde mesleğe yeni adım atan Türk tıbbiyelileri dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

"Şiddetin her türlüsüne hayır" pankartı açan çiçeği burnunda hekimler "Doktorlarımız beyin göçüne mecbur bırakılırken yabancı ülkelerden doktorlar ithal edildi. Ey halkım, bizleri sizi anlamamakla suçlarken çok yakında derdinizi rahatça anlatacak hekim bulamayacaksınız" dedi.

Bu sözler ayakta alkışlanırken bir tıbbiyeli, "Bu durumun sebebi kıymetli hocalarımız, asistan abi-ablalarımız ya da bizler değil, sağlık sistemindeki aksak ve yanlış politikalardır" diye konuştu.

Bir tıbbiyeli ise "Ey halkım, bizler vatanını seven, milletinin sağlığını ön plana koyup görevinin kutsallığına inanan, İstanbul işgal altındayken bağımsızlık bayrağını dalgalandıran Türk tıbbiyelileri, 'giderlerse gitsinler' dediler diye gidecek, 'kalın, itibarınızı geri vereceğiz' diyenlere kanacak hekimler asla değiliz" ifadelerini kullandı.

Bu sözler hekimler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Söz konusu konuşmanın görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.



AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa bir süre önce yurtdışına giden hekimler için "Giderlerse gitsinler" demişti.

Erdoğan'dan Yurt Dışına Giden Doktorlara: Gidiyorlarsa Gitsinler

çapa mezuniyetinde erdoğan gönderme giderlerse gitsinler dediler diye gidecek değiliz türk tıbbiyelileri sosyal medya gündem oldu