"Çar Putin'in Polisleri" Dünyanın Gözleri Önünde Zulme Devam Ediyor

TAKİP ET

Rusya halkının yolsuzluk ve yoksulluğa 'dur' demek amacıyla başlattığı protestolar sürerken OMON Birlikleri de Putin'in talimatıyla halka karşı şiddetin dozunu artırmaya devam ediyor.

Rusya'da yolsuzluk ve yoksulluğa karşı isyan eden halk, yeniden meydanlara döküldü. Demokrasi ve temel insan haklarından uzak bir şekilde Putin Rejimi tarafından 20 yılı aşkın bir süredir idare olunan Rusya'daki protestolar, 21. yüzyıl için kara bir leke olarak tarihe geçmeye devam ediyor.

Ülkenin dört bir yanında on binlerce protestocunun katılımıyla gerçekleşen protestolarda kameralar, bugün de utanç vesikası tablolar kaydetti. Halkın her bir şehirde "Faşistler" sloganıyla karşıladığı OMON Birliklerinin Moskova'daki bir eylemciye müdahalesi esnasında kaydedilen görüntüler, akıllara durgunluk verdi.

Hiçbir şiddet eylemine karışmadan eyleme katılım sağlayan barışçıl protestocunun dört OMON mensubu tarafından gözaltına alındığı anlarda vücudunun çeşitli bölgelerine copla vurulduğu ve yerde sürüklenerek kameraların önünden uzaklaştırılmaya çalışıldığı görüldü. Gözaltına alınan eylemci, 'yardım' çığlıkları atarken OMON mensuplarına vurmamaları için "Direnmiyorum, ben haydut değilim" diye seslendi. Ancak bunun üzerine kafasına sert cop darbeleri aldı. Gözaltına alınan protestocunun eşinin de orada bulunduğu ve "Bu benim kocam, vurmayın" diye OMON mensuplarına seslendiği görüntülere yansıyor.

Alexei Navalny öncülüğünde kurulan Yolsuzlukla Mücadele Vakfı'ndan Vyacheslav Gimadi, 'Putin'in halka karşı zalimliği' olarak nitelendirdiği Rusya genelinde ses getiren videoya ilişkin ve "Böylesine zavallı, korkak bir kral tarihe geçecek" ifadelerini kullandı.

rusya protestolar rus çarı vladimir putin polis şiddeti omon birlikleri yolsuzlukla mücadele vakfı Vyacheslav Gimadi alexei navalny