Caretta Carettaların Yuvaları Üzerinde Güneşlendiler

TAKİP ET

Antalya'da denize giren vatandaşlar nesli tükenme tehlikesi altında olan caretta carettaların yuvası üzerinde güneşlendiler.

Antalya bir taraftan yangınlarla savaşırken bir taraftan da eğitilemeyecek insanlarla mücadele ediyor. Yaz tatili sezonunun açılmasıyla beraber dört bir yandan tatilci akınına uğrayan Antalya'da tatilciler nesli tükenme tehlikesi altında olan caretta carettaların yuvalarının üzerine yattı.

Yuvaları korumak amacıyla kurulan çitleri yıkan ve taşları kaldıran tatilciler, 20 yuvaya zarar verdi. Yuvaları korumak için kurulan çitlere havlu asarak kendilerini güneşten korumaya çalışan kişiler yuvaların üzerinde keyif yaptı. 

Bize Saldırdılar 

Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları Derneği (DEKAFOK) Başkanı Seher Akyol, “Tatilciler çitleri söküp, çocuklarına veya kendilerine gölgelik yapmak için kullandılar. Kimi kazıkları aldı başka yerlere koydu, kimileri aldı yuvanın ortasını kazdı” diyerek jandarmaya ihbarda bulundu.

Gelenlerin duruma tepki göstermeleri üzerine kendisine saldırdığını söyleyen Akyol, “Biz onlar yaşasın diye gece gündüz uyumuyoruz, 30 saattir ayaktayız. Birçok gönüllü var burada sabaha kadar nöbet tutup devriye geziyorlar. Onların hakkına girmiş olurum vazgeçersem” dedi. 

antalya manavgat caretta yuva üzerine yattılar nesli tükenme