Carrefour'dan Arapların 'Türk Ürünleri Boykotuna' Destek

TAKİP ET

Suudi Arabistan'da halk tarafından başlatılan Türk ürünleri boykotuna Türkiye'de de birçok şubesi bulunan Carrefour'dan destek geldi.

Suudi Arabistan'da halkın başlattığı ancak daha sonra devlet kademesinden de çok sayıda katılım gösterilen Türk ürünleri boykotu giderek yaygınlaşıyor.

Çok sayıda Suudi sosyal medya kullanıcısı, ülkelerinde şubeleri bulunan uluslararası markaları boykotu delmemeye çağırıyor. Bu markalardan biri olan Carrefour da geçtiğimiz hafta boyunca Twitter üzerinden Türk ürünleri satıp satmadığına ilişkin sayısız soruyla karşı karşıya kaldı. Carrefour Suudi Arabistan'ın resmi Twitter hesabından boykotçulara verilen cevap ise şaşkınlık yarattı:

"Carrefour olarak Suudi Arabistan'da şu anda Türk markalarının hiçbir ürününü ithal etmediğimiz konusunda değerli müşterilerimizi temin ederiz."

Türk Ürünleri Boykotunun Sebebi Ne

Suudi Arabistan'da katılım giderek arttığı Türk ürünleri boykotunun tetikleyicisi 'Cemal Kaşıkçı davası' olarak görülüyor. Eylül ayının başında Suudi mahkemelerinin Kaşıkçı davasında kararının açıklamasının ardından Türk yetkililerin Suudi yargısının güvenilirliğini sorgulaması ilk boykot çağrılarına neden oldu.

Ancak boykotun geniş bir tabana yayılması ve devlet nezdinde de destek görmesini sağlayan unsurun Suriye, Irak ve Libya'daki Türk askeri varlığı olduğu yorumları yapılıyor.

Bir diğer etken ise boykotu desteklediğini açıklayan Suudi Prens Abdulrahman Bin Musa'ad'ın gösterdiği gerekçe, yani Türkiye'nin Katar'la ilişkileri.

türk ürünlerini boykot carrefour suudi arabistan cemal kaşıkçı katar suriye libya