Çarşaflı Kadın Erdoğan'a İsyan Etti: Yırtacağım Yakalarını

TAKİP ET

Beykoz'da elektrikleri kesilen vatandaşlar isyan etti.

Tokatköy Mahallesi'nde kentsel dönüşümde anlaşmaya varılmadan vatandaşlar evlerinden çıkarılmak istendi. Anlaşma olmadan elektrikleri kesilerek evlerinden çıkarılmak istenen Selime Yüksel "Çıktı imar barışı dedi, demek ki bunlar hırsız, kefesini doldurdu. Bu halkını, vatandaşını nasıl bu hale indiriyor? Bundan başkasına ben oy vermedim. Yırtacağım yakalarını. Huzuru mahşerde iki elimle dalacağım onların yakasına. Cumhurbaşkanı eğer vicdanı sızlıyorsa elini vicdanına koysun. Nerede bu Cumhurbaşkanı ya? Biz buna insan dedik, Müslüman dedik peşine gittik. Benim bir oyum başkasına gitmedi. Vicdansızlık yapmasın. Huzuru mahşerde hakkımı alacağım bundan. Yazıklar olsun. Utanıyorum AKP'ye oy verdiğime, Tayyip'in peşine gittiğime. Benim yenime Arapları mı getirip koyacak, Afganları mı getirip koyacak?"  diye konuştu.

"Evlerimizi Boşaltıp Gitmemizi İstiyorlar, İmzalamazsak Böyle Zulüm Yapıyorlar"

AKP'li Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'a tepki gösteren Tokatköy sakinleri Aydın'ın istifasını istedi. Kentsel dönüşüm vaadi verildiğini anlatan Tokatköylü Ayşe Ural Bilgiç ise "Bize kentsel dönüşüm ofisi açtılar burada. 2 de memur koydular yetkili olarak. Hiçbir şeyden haberi olmayan, gittiğin zaman soru sorduğun zaman 'Biz bilmiyoruz' deyip, önümüze sadece muvafakatname koydular. 'Bütün haklarınızı belediyeye devrediyorsunuz. Evlerimizi boşaltıp gitmemiz karşılığında muvafakatnameyi imzalamamız gerekiyor' dediler. İmzalamazsak böyle bir zulüm yapıyorlar, zorla gelip elektriğimizi, suyumuzu, doğal gazımızı kestiler" dedi.

"Çevik Kuvveti Kapımıza Dikiyorlar, Biber Gazı Sıkıyorlar, Her Türlü Zulmü Yapıyorlar"

14 hane için yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen elektriklerin kesilerek insanların evlerinden çıkarılmak istendiğini belirten Bilgiç, "Şimdi onların arasında bir tane benim kardeşimin makineye bağlı bir çocuğu var. Biz aslında bugün toplanmamızın amacı o. O çocuğun elektriğini kesmemek. Gelip onları bildiği halde, raporları var. 12 yıldır makineye bağlı ve o şekilde yaşıyor çocuk. Ve gelip o çocuğun elektriğini kesmeye kalktılar. İlk önce o eve geldiler. Oradan başladılar. Biz de halk olarak gidip orada direndik. Yani biz burada ‘Ölmek var geçit yok’ dedik. Bayağı bir mücadelenin sonunda sadece o evin elektriğini bıraktılar. Gerisini hepsini kestiler. Bu insanlara fahiş fiyatlı, ucu açık fiyatlarla ev sahibi, tekrar kendi evini kendine satacaklar ama ucu açık. EFE TÜFE koydular ve ne kadar ödeneceği belli değil. Biz bunlara direniyoruz. Biz diyoruz ki ‘Notere gidelim. Karşılıklı sözleşme imzalayalım’. Ama buna asla yanaşmıyorlar. Ve çevik kuvveti her defasında kafamıza dikiyorlar. Elektriğimizi, suyumuzu, doğal gazımızı kesiyorlar. Biber gazı sıkıyorlar. Her türlü zulmü yapıyorlar bize. Her türlü pisliği yapıyorlar. Biz bunlardan şikayetçiyiz. Biz böyle bir zulüm hak etmiyoruz. Biz vatandaşız. Biz en doğal hakkımızı evimizi, mahremimizi korumaya çalışıyoruz. Ve çoluğumuzu çocuğumuzu hiçe sayarak hastamızı hiçe sayarak kapıya gelip ilk önce oradan başlıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Belediye, Bir Rant Projesi İçin Buranın Sakinlerini Yıldırmak İçin Her Şeyi Yapıyor"

Mahalle sakinlerinin avukatı Mehmet Ali Şahin ise olayı şu ifadelerle anlattı:

"Tokatköy sakinleri tamamen devlet güçlerine yardımcı olmaktadır. Ancak belediye başkanlığı bir rant projesi olan ‘rezerv yapı alanı’ ilanıyla ilgili buranın sakinlerini yıldırmak için her türlü şeyi yapmaktadır. Her türlü zorlamayı yapmaktadır. Tüm bu insanların bir tek isteği vardır. Belediye noterde muvafakatnameyi imzalasın. Bunlar zaten burayı terk edecekler, kabul edecekler. Ancak belediye başkanlığı her nedense sözleşmeyi imzalamamakta. Hatta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürü 40 kişinin önünde buradan 189 dairenin Çevre Bakanlığı’na verileceğini beyan etmiştir. Burada Çevre Bakanlığı'nın ne alakası vardır? Çevre Bakanlığı'na neden bu 189 daireye gitmektedir.

"Bu Yapılan Usulsüzdür, Hukuksuzdur"

Şu anda yapılan usulsüzdür, hukuksuzdur. Bu insanlar demektedir ki ‘Davayı bitirelim, biz zaten terk ederiz kaybedersek’. Ancak imar planlarıyla ilgili kamu yararına aykırı olan bir planlamanın raporu geldikten sonra belediye hızlandırmakta ve burayı tamamen bir şekilde yıkmak istemektedir. Biz de hukuki süreçte bulunarak, kanunlar nezdinde engel olmaya çalışıyoruz. Tüm bildiklerimiz diyelim veya bu insanların zoru budur. Şu anda 3 aydır elektrik ve susuzdurlar. Elektrik ve suyu, doğal gazı bir Tokatköy sakini insanlar, burada mağdurdan da öte resmen işkenceye tabi tutulmaktadır. Belediye yasal bir işlem yapmamaktadır. Yaptığı gayri yasaldır."

çarşaflı kadın kara çarşaflı erdoğan recep Tayyip Erdoğan isyan etti yırtacağım yakalarını istanbul beykoz tokatköy