Casuslukla Suçlanan DEVA Partili Metin Gürcan Davasında Kapalı Duruşma Kararı

TAKİP ET

DEVA Partili Metin Gürcan davasında "kapalı duruşma" kararı verildi.

İddianamede devlet sırrı niteliğinde bilgiler bulunduğunu belirten savcı, Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava duruşmasının kapalı olarak görülmesini talep etti. Mahkeme, savcının kapalı duruşma talebini kabul etti.

Sanık Metin Gürcan ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada Gürcan, iddianamede yer alan bilgilerin tamamının açık kaynaklardan derlendiğini belirterek "Bu bilgileri kamuoyuna şeffaflıkla sunmak ve paylaşmak isterim. Duruşmaların açık görülmesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Davada gizli kalması gereken bir durum olmadığını, kamu güvenliğini tehdit eden bir açıklamanın yer almadığını belirten Metin Gürcan'ın avukatları, duruşmanın açık görülmesi talebinde bulundu.

"Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla zincirleme biçimde temin etme" ve "devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla zincirleme biçimde açıklama" suçlarından yargılanan Metin Gürcan'ın müebbet ve 35 yıl hapsi talep ediliyor. 

Metin Gürcan Tutuklandı

DEVA Kurucusu Metin Gürcan 'Casusluk' İddiasıyla Gözaltına Alındı

metin gürcan deva partisi casuslukla suçlanan kapalı duruşma kararı