Çatışma Devam Ediyor: En Az 43 Filistinli ve 5 İsrailli Yaşamını Yitirdi

TAKİP ET

İsrail ve Filistin çatışması sürerken İsrail bombardımanından dolayı Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e, Filistinlilerin roketlerinden dolayı hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı ile 5'e çıktı.

Gazze şeridinden İsrail topraklarına atılan el yapımı roketlerden bazılarının Demir Kubbe hava savunma sistemini aştığı ve Aşkelon kentinde 5 sivilin ölümüne neden olduğu bildirildi. Filistinli kaynaklara göre hayatını kaybedenler arasında 13 çocuk ve ayrıca 300 de yakın yaralı bulunuyor.

İsrail güçlerinin Gazze şeridinde hedef aldığı ve bombalama sonucunda çöken bina hakkında konuşan İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, "Gazze'de binalar çökmeye devam edecek" dedi. Başbakan Netanyahu Gazze Şeridi'ne yönelik olarak hava saldırılarının yoğunlaştırılarak sürdürüleceğini belirttiği konuşmasında "Bir savaştayız ve tüm gücümüzle saldırmaya devam edeceğiz" dedi. Tehditler savuran Netanyahu, Hamas ve İslami Cihat'ın saldırılarının bedelini kanlarıyla ödeyeceklerini ifade etti.

İsrail'in Kudüs'ü "oldu bitti" ile ilhak çabasının ve Kudüs ile Gazze'nin ayrıştırılması planının çöktüğünü belirten Hamas lideri İsmail Haniye, İsrail'e yönelik roket saldırılarının devam edeceğini belirtti.

Ayrıca İsrail'in Lid kentinde süren çatışmalar yüzünden olağanüstü hal ilan edilmiş, Lid Belediye Başkanı Yair Revivo kentin kontrolünü tamamıyla kaybettiklerini vurgulayarak kentteki durumu "Yahudiler ile Araplar arasında sivil savaş çıktı" diyerek anlatmıştı.

Çatışma Devam Ediyor En Az 43 Filistinli ve 5 İsrailli Yaşamını Yitirdi