Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteriyle Bir Araya Geldi

TAKİP ET

Barış Pınarı Harekatı'nın 3

Barış Pınarı Harekatı’nın 3.günü kapsamında bugün erken saatlerde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde bir araya geldi. 

Görüşmenin bitiminde basın açıklaması yapan Stoltenberg, “Türkiye ittifakımızın çok önemli bir üyesi.” dedi. Bu sözler üzerine Çavuşoğlu, “Müttefiklerimizin dayanışmasını görmek isteriz.” diye yanıtladı.

Mevlüt Çavuşoğlu, "Stoltenberg'e Barış Pınarı Harekatı hakkında bilgi verdim. Söz konusu harekat, NATO'nun güney doğu sınırlarını teşkil eden ulusal sınırlarımızın ötesinden kaynaklanan terör tehdidine son verilmesi amacını taşıyor ve bu bakımdan ittifak topraklarının güvenliği açısından da son derece önemlidir" dedi.

“PYD Düşmanımız Değil”

Jens Stoltenberg ise, "NATO üyelerinden hiçbiri Türkiye kadar Orta Doğu'dan gelen saldırılara maruz kalmadı. DEAŞ ortak düşmandır ve hala tehlikelidir. Kazanımlar tehlikeye atılmamalıdır.” diye yanıtladı.

Gazetecilerin sorusu üzerine PYD’ye de değinen Stoltenberg, “NATO’nun kamuya açık bir terör örgütü listesi yok. PYD koalisyon güçleri üyesidir ve ortak düşmanımıza karşı savaşmaya devam ediyor” dedi.

“S-400’ler Uyumsuzluk Çıkarabilir”

S-400 hakkında da açıklama yapan Stoltenberg, “Türkiye Rusya’dan S-400 zaten almış durumda. Türkiye’nin bu konuyla ilgili kendi haklı sebepleri olabilir ancak koordinasyon ve müttefik uçakları açısından sorun teşkil edebilecek bir uyumsuzluk ortaya çıkabilir” dedi.

“Kimse Türkiye’ye Ders Veremez

Çavuşoğlu ise sosyal medyadaki kara propaganda için, “Kara propagandayı daha önce de gördük. Kararlığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu tür kara propagandaların işe yaramadığını gördük. Sivil ölümleri olduğunu iddia ediyorlar ama siviller konusunda kimse Türkiye’ye ders veremez” dedi.