Çavuşoğlu'ndan Adaları Silahlandıran Yunanistan'a: Blöf Yapmıyoruz, İleri Noktaya Götüreceğiz

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İsrail dönüşü uçakta açıklamalarda bulundu.

İsrail ziyareti dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyindeki Kürtçü terör varlığını işaret ederek "Gereğini yapmamız lazım" dedi. 

Ukrayna'yı işgale kalkışan Rusya'nın yayılmacılığı karşısında NATO'ya katılmak için başvuran İsveç ve Finlandiya'nın başvurusuna da değinen Çavuşoğlu, "Beklentilerimizi karşılamak için irade koyarlarsa çalışma yaparız. Bir an önce üye olmak istiyorlarsa adımları atacaklar" dedi.

İsrail ziyaretine de değinen Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'de adil bir paylaşım arzuladıklarını belirterek "Kimse bizi dışlamasın. Bizim de kimsenin hakkında gözümüz yok dedik. Teknik kısmı bakanlar görüşür" diye konuştu.

Akdeniz gazının yalnızca Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınabileceğini dile getirdiklerini belirten Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in de Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki silahsız statüde olması gereken adaları Lozan'a aykırı olarak silahlandırmasına da tepki gösteren Çavuşoğlu, "Blöf yapmıyoruz, Atina uymazsa işi ileri noktaya götüreceğiz. ABD'nin denge politikasında sapma görüyoruz, uyarıyı da yaptık" ifadelerini kullandı.

mevlüt çavuşoğlu ege adaları silahlandıran yunanistan blöf yapmıyoruz