Çavuşoğlu'ndan Büyük Tepki: Rusya, Ukrayna'yı İşgale Kalkışırsa Doğru Olmaz

TAKİP ET

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin konuştu.

CNN Türk yayınına bağlanan AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya (Ukrayna'da) işgale kalkışırsa doğru olmaz. Böyle bir durum yoksa da Batılı ülkelerin Ukrayna'da panik yaratan açıklamaları dikkatli yapmaları gerekiyor." dedi.

AKP'li Bakan Çavuşoğlu, "Hazırlıklı olmak durumundayız ama şu anda bir panik havasında değiliz" ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu şunları söyledi:

Rusya'nın her an işgal edebileceğini Batılı medyalar daha önce de söylemişti. ABD kısa sürede geniş çaplı bir savaş olasılığına dikkat çekiyor. Bizim konuştuğumuz Rusya ve Belarus kaynakları ise bunu reddediyor. Belarus üzerinden Ukrayna'ya saldırılacağı hakkında haberler çıktığını Belarus kaynakları reddediyor.

Tansiyonu düşürücü çalışmalara odaklanmamız lazım. Rusya'nın NATO ile mektuplaşmaları oldu. Bir görüşmede, bir iki mektuplaşmada bu sorunların tamamının çözülmesini beklemek gerçekçi bir yaklaşım değil.


"Rusya Böyle Bir İşgale Kalkışırsa Doğru Olmaz"


Bu süreç devam ederken Rusya böyle bir işgale kalkışırsa doğru olmaz. Böyle bir durum yoksa Batılı ülkelerin Ukrayna'da panik havası yaratan açıklamaları dikkatli yapmaları gerekiyor. 25 bin civarında vatandaşımız var biz hazırlıklı olmak durumundayız. Vatandaşlarımızın Ukrayna'dan tahliyesini de konuşuyoruz. Ukrayna'daki vatandaşlarımız duyurularımızı takip etsin. Ukrayna'dakli herhangi bir gerginlik hepimizin huzurunu bozar. İki taraf da kabul ederse memnuniyetle arabulucu oluruz.

 

mevlüt çavuşoğlu rusya rus işgali Ukrayna