Çavuşoğlu Onayladı: Ankara'ya 'Kürdistan Temsilciliği' Açılıyor

TAKİP ET

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun onayıyla Ankara'da "Kürdistan Temsilciliği" açılacak.

Gerçek Gündem'in Rudaw'dan aktardığına göre Irak'ın kuzeyinde yer alan Barzani yönetiminin dış politika danışmanı Felah Mustafa, Antalya Diplomasi Forumu'nun ardından 12 Mart'ta yaptığı açıklamada Türkiye'de "Kürdistan Temsilciliği" açılacağını duyurdu.

Felah Mustafa, Ankara'da "Kürdistan Temsilciliği" açılmasını AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun onayladığını söyledi.

"Ankara’da Kürdistan Bölgesi temsilciliğinin açılması konusu ki bir süredir gündemde. Bu konu görüşmelerde dile geldi mi?" sorusuna yanıt veren Felah Mustafa, "Kürdistan Bölgesi’nin Türkiye ile ilişkileri iyi bir düzeyde. Bu konu daha önce gündeme gelmiş ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan onay alınmıştı. Bu forum konunun tekrar dile gelmesi açısından bir fırsattı. Sayın Dışişleri Bakanı konun takipçisi olduklarını söyledi. Yakın bir zamanda sürecin başlamasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.
Birtakım isimler Barzani'nin PKK muarızı olduğunu iddia etse de Barzani'nin Kürtçülük bakımından PKK'dan bir eksiği yok. Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin başındaki Barzani, Türk topraklarının bölündüğü haritaların önünde pozlar veriyor. 

Barzani ABD'li Komisyon Başkanıyla Türkiye'nin Bölündüğü Haritanın Önünde Poz Verdi

mevlüt çavuşoğlu onayladı ankara kürdistan temsilciliği açılıyor barzani felah mustafa