Çavuşoğlu Rotayı Suudi Arabistan'a Çevirdi

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suudi Arabistan'a gidiyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bölgesel ve ikili ilişkileri görüşmek üzere Suudi Arabistan'a gideceği bildirildi. Söz konusu ziyaret 10-11 Mayıs için planlandı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Bakanımızın ziyareti çerçevesinde Suudi mevkidaşı Prens Faysal bin Farhan bin Abdullah El Suud ile yapacağı görüşmede ikili ilişkiler ele alınacak ve bölgesel konular istişare edilecektir" denildi.

Mısır'la ilişkileri geliştirme niyetinde ve çabasında olan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu süreçte önce istihbaratlarımız görüştü, sonra bakanlıklar devreye girdi, bakan yardımcısı düzeyinde temas oldu. Samih Şukri ile de, yani dışişleri bakanı düzeyinde de böyle bir görüşmeyi gerçekleştirebiliriz" demişti.

Katar Dışişleri Bakanı El Sani ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ABD ile İran, Türkiye ile Suudi Arabistan ve Mısır arasında görülen yakınlaşmayı "olumlu" olarak nitelendirmiş, Riyad ve Kahire yönetimlerine Ankara ike yakınlaşmayı sürdürme çağrısı yapmıştı.

Çavuşoğlu Rotayı Suudi Arabistan'a Çevirdi mısır iran ırak türkiye yakınlaşma katar