Çavuşoğlu: TMT, KKTC'nin Kuvayı Milliye'sidir

TAKİP ET

Mevlüt Çavuşoğlu, Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı ile ilgili skandal sözlerine tepki gösterdi.

Halk TV programcısı Ayşenur Arslan, dün canlı yayında "Türk Mukavemet Teşkilatı adada suikastlarla bilinen yarı resmi illegal oluşumdu" demişti. 

Halk TV Sunucusu Ayşenur Arslan'dan Türk Mukavemet Teşkilatı Hakkında Skandal Sözler


Arslan'ın sözlerine ilişkin soruya yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türk Mukavemet Teşkilatı, KKTC'nin Kuvayı Milliye'sidir" dedi.

Lozan'a göre Ege'de silahlandırılamayacak olan adaları silahlandıran Yunanistan'a tepki gösteren Çavuşoğlu,  "Yunanistan bundan vazgeçmezse bu adaların egemenliği tartışılır" diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı artan saldırganlığını da değerlendiren Çavuşoğlu, "Türkiye'nin pozisyonu gayet net, biz her iki tarafla da ilişkileri iyi olan bir ülke olarak bölgemizde zaten çatışma, ihtilaflar var ilave bir çatışma olmasın diyen bir ülke olarak gerginliğin azaltılması için adımlarımız devam ediyor. Bazıları görünen adımlar bazıları perde arkasında yürüttüğümüz adımlar" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu ayrıca ABD'den yeni F-16'lar alınması ve mevcut F-16'ların modernizasyonu konusunda "Modern F-16 alınması ve mevcut F-16’ların modernizasyonu konusunda görüşmeler olumlu seyrediyor" diye konuştu.

çavuşoğlu türk mukavemet teşkilatı tmt kuvayı milliye ayşenur arslan