Çavuşoğlu: Türkiye Az Gelişmiş Ülkelerin Hamisi Konumunu Sürdürüyor

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin uluslararası platformlarda en az gelişmiş ülkeleri desteklediğini ifade etti.

Çevrim içi düzenlenen Küresel Umut Festivali kapsamında yapılan "2030 Yolu Sürdürülebilirlik Webinarı”na görüntülü olarak katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin uluslararası platformlarda en az gelişmiş ülkeleri desteklediğini ifade ederek, "Türkiye, en az gelişmiş ülkelerin hamisi konumunu sürdürüyor. Birleşmiş Milletler'de (BM) bu ülkelere destek olmak için tesis edilen 'Dostlar Grubu'nun eş başkanlığını yapıyor, en az gelişmiş ülkelere teknoloji transfer amacıyla kurulan BM Teknoloji Bankası'na Gebze'de ev sahipliği yapıyoruz." dedi.

Eğitimin ve Teknolojiye Erişimin Önemini Vurguladı

Çavuşoğlu, gelecek nesillere daha yaşanabilir temiz bir çevre, insan onuruna yaraşır bir yaşam, eğitim, sağlık, istihdam ve teknolojiye erişim imkanı sağlayacak bir ortam bırakmanın altını çizerek, bakanlık olarak bu gündeme uluslararası kurumlarda aktif katkıda bulunduklarını aktardı.

Türkiye'nin bu alanda elde ettiği başarının uluslararası düzeyde takdirle izlendiğini belirten Çavuşoğlu, "Türkiye, girişimci ve insani diplomasimizin önceliklerinden biri olarak en az gelişmiş ülkelerin hamisi konumunu sürdürüyor. BM'de bu ülkelere destek olmak için tesis edilen 'Dostlar Grubu'nun eş başkanlığını yapıyor, en az gelişmiş ülkelere teknoloji transferi amacıyla kurulan BM Teknoloji Bankası'na Gebze'de ev sahipliği yapıyoruz." şeklinde konuştu.

mevlüt çavuşoğlu dışişleri bakanı hami az gelişmiş ülke küresel umut festivali