Çavuşoğlu: Türkiye Göç Konusunda Sorumluluklarını Yeterince Yerine Getirdi, İlave Mülteci Yükünü Kaldıramayız

TAKİP ET

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Türk Dışışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sığınmacı meselesine ilişkin olarak "Biz Türkiye olarak göç konusunda ahlaki ve insani sorumluluklarımızı yeterince yerine getirdik. Bizim artık ilave bir mülteci yükü kaldırmamız söz konusu değildir" diye konuştu.

Kabil Havalimanı'nın güvenliğinin sağlanmasının "ciddi" bir mesele olduğunu belirten Çavuşoğlu, bu konuyu titiz biçimde değerlendirdiklerini ifade etti.

"Burada önemli olan Havaalanı'nın içinde ve dışında güvenliğin tesis edilmesi" diyen Çavuşoğlu, "Aksi takdirde hiçbir ülke kendi personelini güvenlik konusunda ciddi riskler varsa tehlikeye atmaz" ifadelerini kullandı.

Havalimanı'nda saldırılar nedeniyle ciddi tahribat yaşandığını belirten Çavuşoğlu, Havalimanı'nın tahliyeler süresince "geçici olarak" işletilmesi gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Afganistan'dan kaçan sığınmacıların Türkiye'de tutulacağına yönelik iddialara ilişkin olarak "Böyle bir teklif ne Almanya'dan ne de başka bir ülkeden bize gelmedi" dedi.

Heiko Maas ise Kabil Havalimanı'nın güvenliği konusunda Türkiye'nin önemli rol üstlendiğini vurguladı.

Çavuşoğlu Türkiye Göç Konusunda Sorumluluklarını Yeterince Yerine Getirdi İlave Mülteci Yükünü Kaldıramayız