Çavuşoğlu'ndan 'Aşılama' Açıklamasına Düzeltme: Turistin Gördüğü Derken Uzaktan Gördüğü Değil

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, geçtiğimiz gün yaptığı "Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız" açıklamasına açıklık getirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk ve Mısır heyetleri arasında Kahire'de gerçekleşen görüşmelere katıldı.

Çavuşoğlu, geçtiğimiz gün yaptığı ve büyük tepki toplayan "Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız" açıklamasına da bir düzeltme yaptı.

Çavuşoğlu, sözlerinin 'yanlış yorumlandığını' söyleyerek konuyla ilgili "Turizm sektöründe çalışan vatandaşlarımızı aşılıyoruz. Bunu sadece turistleri de kendi vatandaşımızı da aynı şekilde korumak için bu aşıyı yapmamız lazım. Turistin gördüğü derken turistin uzaktan gördüğü değil, turistin geldiği otellerde ve tesislerde çalışan vatandaşlarımızı kastettiğimiz gayet açık ve net. Kendi vatandaşlarımız da havalar ısındıkça tatile çıkacaklar. Güvenli, sağlıklı bir ortamda tatillerini geçirmek için bu tedbirleri alıyoruz. Bunu alıp da başka bir yere çekenler kötü niyetli olanlardır" ifadelerini kullandı.

mevlüt çavuşoğlu dışişleri bakanı açıklama vaad turizm vaad mesajı turizm turistin görebileceği herkesi aşılayacağız mayıs sonuna kadar almanya ziyaret alman mevkidaşı basın toplantısı aşılama tam kapanma düzel