CDC, Aşılanmış Kişilerin Maske Takmasına Gerek Olmadığını Bildirdi

TAKİP ET

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi CDC, önemli bir maske açıklaması yaptı.

CDC, Çin virüsü aşılarının tamamını yaptırmış olan ABD'lilerin yemek, egzersiz ya da sosyalleşmek için maske kullanmadan bir araya gelmelerinde bir beis olmadığını bildirdi.

CDC'nin internet sitesinden yapılan açıklamada "Eğer tam olarak aşılanmışsanız, tamamen aşılanmış diğer kişilerle kapalı alanda maske takmadan veya 2 metrelik sosyal mesafeye dikkat etmeden toplanabilirsiniz. Çok kalabalık olmayan dış mekanlarda, maske takmadan sosyal aktivitelere katılabilirsiniz" ifadelerine yer verirken aynı açıklamada CDC Amerikalıları "Maskesiz dışarı çıkmadan önce kendi kişisel durumunuzu, aileniz ve çevrenizdeki insanlar için riskleri göz önünde bulundurmanız önemlidir" sözleriyle uyardı.

CDC'nin açıklamasında, alışveriş merkezleri, ibadethaneler, müzeler, kuaför salonları, geçit törenleri ve canlı performans etkinlikleri gibi aktivitelere katılan kişilerin maske kullanımına devam etmeleri önerildi.

CDC'nin geçtğimiz ay yaptığı bilgilendirmede ise tamamıyla aşılanmış kişilerin kapalı mekanlarda oturmalarında ve hatta sarılmalarında bir beis olmadığı, Nisan ayı başında yaptığı bilgilendirmede ise maske takılması kaydıyla toplu taşıma kullanmakta bir beis görülmediği bildirilmişti. 

Aşılamada Biden'in göreve gelişi ile birlikte hızını korkunç bir ivmeyle artıran ABD'de nüfusun yüzde 30'undan fazlası aşılarının tamamını yaptırdı.

CDC Aşılanmış Kişilerin Maske Takmasına Gerek Olmadığını Bildirdi