CDU-CSU: Bizim İktidarımızda Türkiye'nin AB Üyeliğine Yer Yok

TAKİP ET

Almanya'nın Hristiyan Birlik partileri CDU ve CSU, seçim programında Türkiye'ye özel bir bölüm ayırdı.

Almanya'nın Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) ve Bavyera'daki kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birliği (CSU), seçim programında Türkiye için özel bir bölüm ayırdı. 

Programda, Türkiye'nin Almanya ve Avrupa Birliği için önemli bir ülke olduğu belirtilirken "Bu sebeple Türkiye'yle yakın işbirliğinden, Türk hükümetiyle şeffaf, eleştirel ve yapıcı diyalogdan tarafız" denildi.

Türkiye'nin AB'nin siyasi üyelik kriterleri olan demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı gibi değerlerden uzaklaştığı belirtilen programda, "Türkiye'yle ilişkilerimizin yeni perspektiflere ihtiyacı var. Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği bizim iktidarımızla gerçekleşmeyecektir. Biz bunun yerine yakın bir ortaklık istiyoruz. Yeniden yakınlaşmak için de ilk adım olarak ortak çıkarlar tespit edilmeli ve bunların hayata geçirilmesi için sözleşmeler yapılmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin AB üyeliği için gereken insani ve hukuki altyapıyı inşa etmesi gerektiğine vurgu yapılan programda, CDU-CSU'nun iktidarında AB üyeliğine aday ülkelerin Birlik'e kabulünden önce ilişkilerin derinleştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

CDU CSU Bizim İktidarımızda Türkiye'nin AB Üyeliğine Yer Yok