Çeçen Diktatörü Kadirov'un Ukrayna Açıklaması

TAKİP ET

Çeçen diktatörü Kadirov'un Ukrayna işgaline ilişkin sözleri dikkat çekti.

Emperyalist Rus diktatörü Vladimir Putin'in emriyle Rus orduları Ukrayna'ya topyekün saldırıya başladı. Rus ordusu saflarında Çeçen kuvvetleri de Ukrayna'ya saldırdı.

Çeçen birliklerinin Ukrayna işgaline katıldığına ilişkin bir açıklama yapan Çeçen diktatörü Ramzan Kadirov, Ukrayna'nın bu kadar silahlandırılmış olduğunu bilmediklerini belirterek Ukrayna'ya karşı savaşmak istemediklerini söyledi.

TamgaTürk, Kadirov'un sözlerine Ukrayna işgaline ilişkin yayımladığı canlı blogunda yer verdi. Habere ilişkin farklı iddialara karşı Çeçen diktatörünün açıklamasının tam metnini yayımlıyoruz. Kadirov'un sözleri Rus ve Türk dillerinde şu şekilde:

Rusça

"Когда я увидел оружия, которые там есть я удивился да. И столько оружии по раздавали да украинскому народу и тем кто заехал туда для того чтобы разграбить ваше имущество, но это прям шокирует. Поэтому мы не хотим и у нас нету желания воевать против Украины и против украинского народа."

Türkçe

"Orada olan o silahları gördüğümde evet şaşırdım. Ukrain halkına ve oraya(Ukrayna’ya) sizin mülklerinizi yağmalamak için o dışarıdan gelenlere o kadar çok silah dağıtıldı ki bu tek kelimeyle ifade etmek gerekse şok edici. Bu sebepten ötürü Ukrayna’ya ve yahut Ukrayna halkına karşı savaşmak istemiyoruz, böyle bir arzumuz yok."

çeçen diktatörü kadirov ukrayna rusya