Çeçenistan Lideri Kadirov: Macron'un Konuşmaları İnsanları Terörizme Yönlendiriyor

TAKİP ET

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ifadelerinin insanları terörizme yönelttiğini iddia etti.

Fransa'da öğrencilerine Hz. Muhammed karikatürü gösteren bir öğretmenin kafasının kesilmesinin ardından gelişen olaylar ve açıklamalar Fransa ile Müslüman ülkeler arasında polemiğin büyümesine neden oldu.

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "ifade özgürlüğü bahanesiyle Hz Muhammed'in karikatürlerini savunarak, insanları ve özellikle gençleri teröre yönelttiğini" iddia etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın ilişkilere sahip olan Ramzan Kadirov, "Macron bu açıklamayı yaparken nasıl bir haldeydi bilmiyorum, ancak böyle bir tepkinin sonuçları çok trajik olabilir. Fransız lider kendisi şimdi teröriste benzemeye başlıyor. Provokasyonları destekleyerek, Müslümanları üstü kapalı bir şekilde suç işlemeye teşvik ediyor" şeklinde konuştu.

Kadirov, konuya ilişkin olarak daha önce sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Macron, ona terörist diyorsan, bu durumda yüz kat daha kötüsün, zira insanları terörizme itiyorsun, insanları ona doğru yönlendiriyorsun , başka seçenek vermiyorsun, gençlerin kafasında radikal fikirleri beslemek için tüm koşulları yaratıyorsun. Kendine rahatlıkla ülkendeki terörizmin lideri ve ilham kaynağı diyebilirsin" ifadelerini kullanmıştı.

Kadirov, katilin Çeçenistan'da doğsa da Fransa'da büyüdüğünü belirterek, bunun Çeçen olmakla alakasının olmadığını söyledi

 

macron çeçenistan fransa Hz. Muhammed karikatür ramzan kadirov terörizm katil