Çekiliş Düzenleyen YouTube Yayıncılarına Soruşturma Açıldı

TAKİP ET

YouTube yayıncısı birkaç isim hakkında yayınladıkları çekiliş videoları nedeniyle idari ve adli soruşturma başlatıldı.

Şans ve talih oyunları düzenleme yetkisinin yalnızca Milli Piyangoya verilmesine aykırı olarak çekiliş düzenledikleri tespit edilen birkaç YouTube yayıncısı hakkında soruşturma kararı verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı denetimlerde bazı sosyal medya kullanıcılarının düzenli olarak ya da yılbaşı nedeniyle hesaplarından çekilişler düzenleyerek takipçilerine bir takım hediyeler verdikleri belirlendi. İncelemeye alınan videoların ardından Başak Karahan, Enes Batur, Reymen gibi yayıncıların yayınladıkları videolarda şans oyunu tertip ettiklerini belirledi.

Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre, bu videolar ile suç işledikleri belirlenen yayıncılar hakkında dari ve adli soruşturma başlatıldı. Emniyet tarafından düzenlenen fezleke İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Savcılık tarafından Enes Batur, Yusuf Aktaş, Başak Karahan, Kemalcan Parlak, Cantuğ Özsoy, Pelin Baynazoğlu, Ahmet Sonuç, Taner Yeşildağ'ın aralarında bulunduğu on yayıncı hakkında soruşturma başlatıldı.

youtube çekiliş youtube youtube yayıncı youtube yayıncıları çekiliş enes batur reynmen Yusuf Aktaş Başak Karahan Kemalcan Parlak Cantuğ Özsoy Pelin Baynazoğlu Ahmet Sonuç Taner Yeşildağ soruşturma şans ve talih