Çekya'da, Rusya'nın Elindeki Kaliningrad İçin Referandum Teklifi

TAKİP ET

İşgalci Rusya'nın, henüz Rus ordusunun püskürtülmediği Ukrayna topraklarında referandum yapmasından sonra Çekya'dan karşı hamle geldi.

İşgalci Rusya'nın, Ukrayna'da henüz püskürtülmediği topraklarda yaptığı referanduma tepkiler büyüyor. İşgalci Rusya'ya tepki olarak, Çek Cumhuriyeti'nde Rusya'nın elindeki Kaliningrad şehri için referandum yapılması önerildi.

Newsweek'in haberine göre öneriye ilişkin imza kampanyası kısa sürede 13 bin imzaya ulaştı. Çek dilinde "Královec" olarak bilinen şehir, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra eli kanlı kızıl Sovyet diktatörü Stalin tarafından işgal edilmişti.

İmza kampanyasının dilekçesinde, "Kaliningrad'ın Rusya'nın elinde çok uzun bir süre kaldığına ve onu devletimizde tekrar görmenin zamanı geldiğine inanıyoruz. Kalinangrad, onurunda kurulduğu Çek Kralı adına hak sahibi olan Çek Cumhuriyeti'nin eline geçmeli.

Rusya'nın bize daha önce Kırım'da ve şimdi Ukrayna'nın doğusunda gösterdiği gibi, yabancı bir devletin topraklarına adım atmak, orada referandum düzenlemek ve ardından bölgeyi ilhak etmek gayet kolay. Böylece genişlemek için eşsiz bir fırsatımız oldu. Çek toprakları ve nihayet denize erişim kazanacak

Bu nedenle, Çek Cumhuriyeti hükümetinden Kaliningrad'a Çekya askerlerini göndermesini, Çek Cumhuriyeti'ne katılma lehinde yüzde 98 sonuçlanacak bir referandum düzenlemesini ve ardından Kaliningrad'ı ilhak etmesini ve adını Královec olarak değiştirmesini talep ediyoruz." denildi.

Dilekçe şimdiden 13.000'den fazla imza topladı.

çekya Kaliningrad referandum ukrayna