Çekya Polisinden Maske Karşıtı Göstericilere Sert Müdahale

TAKİP ET

Prag'ta covid-19 kısıtlamalarına karşı gösterilerde polis, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Avrupa hükumetleri Covid-19 vaka sayılarını yüksek seviyelere çıkarmamaya çalışırken iç mekanlarda maske takmayı zorunlu kıldı.  Şu anda Avrupa'da salgından nüfus olarak en kötü etkilenen ülke olduğu Çekya'da bir grup ise polise karşı şişeler atarak maske karşıtı eylem gerçekleştirdi.

Çekya'nın başkenti Prag'ta çevik kuvvet, maske karşıtı göstericileri durdurmak için şehir meydanına atlar ve zırhlı araçlar ile girdi. Gösteride grup üyeleri polise karşı bira şişeleri, teneke kutular ve bisikletler atarken tarihi şehir meydanında havai fişekler patlattı.

Dün gerçekleştirilen protestoların sözde ultra futbol ve buz hokeyi taraftarları tarafından düzenlendiği bilgisi verilirken grubun, artan vaka sayılarına yönelik getirilen giderek artan katı sınırlamalara kızgın olduğu için eylem düzenlediği aktarıldı.

 

çekya prag covid-19 korona virüs çin virüsü başkent pragta sert müdahale polis göstericileri durdurmak için tazyikli su ve gaz kullandı polisten sert müdahale avrupa ab futbol ve buz hokeyi tarftarları gösteri düzen