Celtic Taraftarı, Stadyumu Filistin Bayraklarıyla Donattı: "Fırsatçılık"

TAKİP ET

İskoçya Premier Lig takımlarından Celtic'in taraftar grubu, Filistinlilerle dayanışma göstermek için stadyumlarını Filistin bayraklarıyla donattı. Ancak bu bayraklar, kulüp yönetimi tarafından kaldırılınca taraftarlar da büyük tepki gösterdi.

North Curve Celtic adlı taraftar grubu, Twitter'dan yayımladığı bildiri ile kulüp yönetimini kınadığını duyurdu.

Filistin bayrağının, Celtic taraftarları tarafından nesillerdir gururla dalgalandırıldığı vurgulanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Hayal kırıklığına uğradık, ne yazık ki buna şaşırmadık. Bizler, Filistin bayrağını dalgalandırmayı bir insanlık ve dayanışma eylemi olarak görürken bayrağın kaldırılması ve sansürlenmesi Celtic Futbol Kulübünün değerlerinden ne kadar uzaklaştığını gösteriyor."

Taraftarlar, kulübün kuruluş ahlakına uyulmadığını belirterek "Çirkin ve şiddet içeren baskı eylemlerinde tarafsız kalmak, baskıcıdan yana olmaktır" diye tepki gösterdi.

Kulüpten Açıklama

Taraftar grubunun, hayal kırıklığını anlattığı söz konusu bildirisi üzerine Celtic Kulübü, resmî internet sitesinden bir açıklama yayımlayarak taraftarlarını fırsatçılıkla suçladı.

Açıklamada, takım kaptanı Scott Brown pankartı için taraftarlara izin verildiği ancak bunun farklı bir amaçla kullanılması sebebiyle bayrakların toplatıldığı ifade edildi.

Celtic Taraftar Grubu İskoçya Premier Lig İskoçya North Curve Celtic Filistin İsrail Filistn bayrakları Celtic stadyumu Scott Brown