Cem Garipoğlu'nun Babası: Mezar Açılsın, Tartışmalar Bitsin

TAKİP ET

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun babası, oğlunun intihar edip etmediğine dair tartışmalarının ardından mezarının açılması ve DNA eşleştirmesi yapılması için talepte bulundu.

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun babası, oğlunun intihar edip etmediğine dair tartışmalarının ardından mezarının açılması ve DNA eşleştirmesi yapılması için talepte bulundu.

Münevver Karabulut, 2009 yılında 17 yaşındayken katledilmiş, katili Cem Garipoğlu olay sonrası 197 günün ardından kendi isteğiyle teslim olmuştu.

Garipoğlu, cezaevinde 10 Ekim 2014'te intihar etmişti.

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, cezaevinde 9 yıl önce intihar eden kızının katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını istemiş ancak yargıdan bu talebe ret cevabı gelmişti. 

Karabulut'un, önce Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ardından Sulh Ceza Hakimliği, ardından ise Adalet Bakanlığı'na yapılan kanun yararına bozma başvuruları reddedilmişti. Bu kararlarla birlikte, yaklaşık 10 yıldır Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmeyip yurt dışına firar ettiğine ilişkin iddiaları araştırmak üzere yapılacak mezar açma işlemi gerçekleşmedi.

Sabah'ın haberine göre Baba Garipoğlu avukatı aracılığıyla Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na oğlunun mezarına "Feth-i Kabir" ve DNA eşleştirmesi yapılsın talebinde bulundu.

Dilekçede, "Geçmişte yapılan otopsi raporu ile de sabit olan, fakat toplumun belirli bir kesiminde karşılık bulan ve tüm bu tarafları töhmet altında bırakan, ilgili kuruluşlara, (Savcılık, Adli Teşkilat, Cezaevi Yönetimi ve Adli Tıp Kurumu) olan güveni zedeleyen gerçek dışı iddianın araştırılması için, oğlunun mezarının açılmasına muvafakat (razı olmak) ve hatta talep edecektir. Böylece gerçeğin bir kez daha ortaya çıkarılmasını isteyecek kadar elem ve ızdırap duymuştur" ifadeleri yer aldı.

Dilekçede, söz konusu iddianın gerçek ise ortada bir suç olacağı ve suçun işlendiği yerin de Silivri Cezaevi olması dolayısıyla söz konusu mezar açma kararı alınması ve DNA eşleştirmesi yapılarak gerçeğin ortaya çıkarılması talep edildi.

cem garipoğlu cem garipoğlu mezarı münevver karabulut münevver karabulut cinayeti cem garipoğlu ailesi