Cem Gürdeniz: Kırım ve Uygur Sorunları Çin ve Rusya ile Dostluğumuzu Baltalıyor

TAKİP ET

"Mavi Vatan" kavramının müellifi Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, utanç verici bir açıklama yaptı.

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Cumhuriyet'e verdiği bir mülakatta kendisine yöneltilen "Koşullar, 100 yıl öncesini anımsatmıyor mu?" sorusuna utanç verici bir cevapla karşılık verdi:

"Kesinlikle. Türkiye’yi 15 Temmuz 2016 gecesi ateş gücüyle terbiye etmeye çalışan bir güce karşı, onu dengeleyecek başka bir gücün aleyhine hamle yapamayız. Bugün 100 yıl önceki şartlar oluşmuştur. Azerbaycan’da bu yapıldı. Başarılı oldu. Çin ile Orta Kuşak yapılarak bir manevra alanı açıldı. Lehimize oldu. Şimdi Türkiye; Kırım ve Uygur sorunlarını bahane ederek emperyalizmin Türk - Rus ve Türk - Çin dostluğunu baltalamasına müsaade etmemeli. Yunanistan üzerinden kışkırtılan Türkiye, ancak büyük güçler mücadelesi içindeki değerli kartlarını oynayarak bu zorlu süreçten başarıyla çıkar."

Türk dünyasının en büyük sorunlarından Uygur Soykırımı ve Kırım'daki Rus işgalini bahane olarak nitelendiren emekli amiral, Türk milletinin yüz yıl önce içinde bulunduğu koşulları günümüze benzetti. Halbuki emekli amiralin de çok iyi bildiği üzere Türk milleti, yüz yıl önce ne Batı'dan ne de Doğu'dan medet ummuştu.

Cem Gürdeniz Amiral Cem Gürdeniz Mavi Vatan Uygur Türkleri Uygur sorunu Uygur Soykırımı Kırım Kuşak Yol Çin Orta Kuşak Rusya