Cem Küçük: Benzin Fiyatlarını Düşürmek İçin Bir Formül Söyleyin, Hükümet de Yapsın

TAKİP ET

AKP yandaşı Cem Küçük tuhaf bir yazı kaleme aldı.

Türkiye gazetesinde köşesinde tuhaf bir yazı kaleme alan yandaş yazar Cem Küçük, "Hayat pahalılığını bir kişi bile inkâr etmiyor. Yüksek kiralar herkesin belini büküyor. Fiyatlar herkesin canını yakıyor. Bu saydığım üç maddeye itiraz eden tek bir kişi bile yok..." dedi.

Halihazırda tüm mücadelenin hayat pahalılığını gidermeye yönelik olduğunu öne süren Küçük, muhalif ekonomistlerin "Şubat 2022'de Türkiye ekonomisinin batacağını" söylediğini ancak halen ortalarda gezindiklerini yazdı.

Hükümetin sermayeye el koyacağı iddialarının yalan olduğunu belirten Küçük, "Böyle laflara inanmayın. Türkiye’de sermaye kontrolü olmaz. Herkes parasını istediği gibi kullanır" dedi.

"Üretim var. İhracat iyi. Evet, maliyetler pahalı. Marketler pahalı. Ev kiraları yüksek. Zaten bu yüksek hayat pahalılığı giderildiğinde sıkıntıların çoğu giderilmiş olur... Kimse hayat pahalılığını inkâr etmiyor ama iyi olan parametreler de var. Bunları söyleyince her şey iyidir demiyorsunuz" diyen Küçük, şu ifadeleri kullandı:

"Bir Formül Söyleyin, Hükümet de Yapsın"

"Muhalif ekonomistlerin faizi artırmak dışında söyleyecekleri bir şey yok. Zaten demiyorlar da. Aynı şey muhalif partiler için de geçerli. Her şeyden şikâyet ediyorlar. Sadece dırdır... Ama çözüme dair, milleti rahatlayacak tek bir önerileri yok.

Muhalif ekonomistler ve partilere bir önerim var: Malum enerji maliyetleri yüksek. Benzin, elektrik can yakıyor. 2021’de 55 milyar dolar ödedik. Bu sene 80 milyar dolar ödeyeceğiz. Benzin fiyatlarını düşürmek için bir formül söyleyin! Hükûmete iletelim, onlar da yapsın. Gerçekten enerji maliyetlerini düşürmek için net öneriniz nedir? Varsa söyleyin!

Ben biliyorum ki, tek bir öneriniz bile yok. Sadece şikâyet. Dünyada olan biteni hepsi biliyor ama gerçekleri söylemek işlerine gelmiyor. O yüzden inandırıcı değiller ve millet de onlara iktidar vermiyor..."

cem küçük benzin fiyatlarını düşürmek için bir formül söyleyin hükümet de yapsın muhalif ekonomistler