Cem Küçük'ten 'Erdoğan'ın Çekineceği Aday' Yorumu

TAKİP ET

Yandaş gazeteci Cem Küçük, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu isteyeceğini söyledi.

TV100'de yayımlanan Şimdi Konuşalım programında konuşan yandaş Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, geçtiğimi seçim Abdullah Gül'ün adaylığının İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından engellendiğini hatırlatarak "Muharrem İnce adını duyunca tüm AKP'liler 'Oh tamam' dediler. 'Biz bu seçimi aldık' düşüncesi oluştu ve öyle de oldu" dedi.

"Şimdi AKP'lilere sorsanız, Kemal Bey'i isterler, Tayyip Bey de etrafı da..." diyen Cem Küçük, şöyle devam etti:

"CHP'lilerde 'Erdoğan'ı Bir CHP'liyle Yenilgiye Uğratalım' Düşüncesi Var"

"Ama Tayyip Bey'e benzeyen biri, yani sağ tandanslı biri oldu mu çekinebilir, seçim 2. tura kalır diye. O yüzden de Kemal Bey işte 'Hiç kendisi için bir şey istemez'... Kemal Bey 2018’de kendisi aday olamadı çünkü Erdoğan’ı yenemeyeceğini biliyordu.

Bir de şu var: CHP'li arkadaşlarla konuşunca bunu anlıyorsunuz. Kemal Bey'in bazı danışmanlarıyla görüşüyorum çünkü. Şöyle bir şey var: 'Biz 20 yıldır Erdoğan'ı yenemedik.' Daha önce oy kayıpları oldu ama AKP birinci parti çıktı, Erdoğan'ın şahsını yenilgiye uğratan biri olmadı. 'Biz bunu bir CHP'liyle yenilgiye uğratalım' düşüncesi var. Ben bunu gayet normal buluyorum.

"CHP'liler 2019'da Başardıklarını Kılıçdaroğlu'yla Başarabileceklerine İnanıyor"

Bir de şunu söyleyeyim: Erdoğan, bu seçimleri ilk kez kazandığında, 2016-2017'ye kadar MHP muhalifti. 2014'te CHP ve MHP çıkardı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu. Yani Erdoğan o zaman da tek başına seçimleri kazandı.

Ama 2023 kesinlikle en zor seçim, şu ana kadar gördüklerimiz içinde. 'Hiç benzemezlere oy vermezler' dememek lazım. 2019'da bunun minyatürünü gördük. Verildi. Aynı isimlere HDP de, İYİ Parti de, CHP de, hatta bazı MHP'liler bile aynı adaya oy verdiler. Bunu Kemal Bey'le yakalayabilirler mi? CHP'liler yakalayabileceklerini inanıyor. Ben öyle düşünmüyorum."

Meral Akşener 'Altılı Masa Aday Göstermezse Ben Mansur Yavaş'ı Aday Gösteririm' Dedi İddiası

cem küçük erdoğan recep Tayyip Erdoğan çekineceği aday yorumu seçim ikinci tur kalır diye kemal kılıçdaroğlu chp lideri mansur yavaş meral akşener ekrem imamoğlu