Cem Küçük'ün Hapsi İstendi

TAKİP ET

Cem Küçük'ün "hakaret" gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.

Cem Küçük'ün, bir televizyon kanalında katıldığı programda emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında söylediği "darbeci ve cuntacı" gibi ifadeler gerekçesiyle "hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Cem Küçük'ün kullandığı "Ergenekon, Balyoz sapına kadar doğru bir olay o zaman milletin bu darbe ihtimalleri doğruydu. (...) Hurşit Tolon bunların hepsi sapına kadar darbeci ve cuntacı adamlardır" ifadeleri belirtildi. Bu sözler üzerine Hurşit Tolon'un savcılığa şikayette bulunduğu ve incelenen yayında söz konusu sözlerin tespit edildiği ifade edildi.

Savcılığın, Cem Küçük'ün hakaret suçunu işlediğine kâni olarak uzlaşma kapsamında bulunan mezkur suça dair tarafların uzlaşmaması üzerine Cem Küçük hakkında "sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret" suçundan en az 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlediği öğrenildi. Mahkeme iddianameyi kabul ederse Cem Küçük, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Cem Küçük'ün Hapsi İstendi