Cem Toker: Benim Gönlümde Yatan Aday Meral Akşener

TAKİP ET

Eski LDP Genel Başkanı Cem Toker, gönlünde yatan adayın İYİ Parti lideri Meral Akşener olduğunu açıkladı.

Eski Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker, Daktilo1984'te yaptığı açıklamada "Benim gönlümde yatan aday Meral Akşener" dedi.

Toker açıklamasında "Benim gönlümdeki aday kim biliyor musunuz? O zaman ilaç almadan, hap almadan sandığa gider oyumu veririm: Meral Akşener. Orada da tutarsızlık var ama ben kalbimle düşünüyorum, beynimle değil: Cumhuriyet'in 100. yılında ilk defa halk tarafından seçilmiş bir kadın cumhurbaşkanı, Türkiye'yi bu hale taşıyan İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıran kafaya inanılmaz çok güzel bir cevap olur" ifadelerini kullandı.

Akşener'in Merkez Sağ Gayreti

Bunun duygusal bir teklif olduğunu hatırlatan Cem Toker, Meral Akşener'in "Başbakanlığa adayım" sözlerini kafasında oturtamadığını söyledi. İYİ Parti lideri Akşener'in 3 seçim sonraya hedef koymayacağını ve bunun arkasında başka bir plan olduğunu belirten Cem Toker, "Türkiye'de en büyük blok merkez sağ oylardır. 2002 seçimleriyle merkez sağ yok oldu. 20 yıldır Türk siyasetindeki en büyük boşluk merkez sağ partiydi. Akşener MHP'den ayrıldığında çakma bir MHP geldiğini düşündüm. Ama Meral Akşener bu boşluğu gördü. Yavaş yavaş partisini buraya taşımaya çalıştı. Bu kolay değil bir genel başkan için. Ama verdiği kararlar partisini yavaş yavaş merkez sağa taşıdı. Bir-bir buçuk senedir şunu söylüyorum. HDP'yi bir kenara bırakın, vebalı muamelesi. Ama güneydoğuda da bir seçmen gerçeği var. Altı, altı buçuk milyon seçmenle Meral Akşener HDP, PKK'yı ağzına alarak değil, bir empati kurması gerekiyor. Trakya'daki, Ege'deki ne yaşıyorsa güneydoğudaki onun 10 mislini yaşıyor. İkincisi bugün CHP'nin kalesi denilen tüm şehirler önceden merkez sağın kalesiydi. Ama merkez sağ öldükten sonra AKP mi yoksa laiklik mi endişesi taşıyan muhafazakar, makul, Cumhuriyet'le barışık seçmen CHP'ye verdi. Onlar CHP'nin kalesi gibi görünüyor. Ama yarın İYİ Parti alternatif olursa CHP'nin oylarını alabilir" ifadelerini kullandı.

cem toker benim gönlümde yatan aday meral akşener ldp iyi parti