Cem Toker: Erdoğan'ın Uykusunu 'Light-AKP' DEVA Değil, İYİ Parti Kaçırır

TAKİP ET

Cem Toker, AKP'den oy çekebileceği değerlendirilen partilere ilişkin dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Kanal Serbesti'de açıklamalarda bulunan eski Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker şu ifadeleri kullandı:

"AKP ayağına sıktı. Yeni rejimle yüzde 1'le yeni kurulan partiler bile AKP için tehdit. Çünkü seçim çizgide gidiyor, artı 2 eksi 2. Bence Türkiye'de ne Babacan, ne Davutoğlu ne de benzeri çıkabilecek partiler Erdoğan'In uykusunu kaçırmaz. Erdoğan'ın uykusunu Demirelvari, Özalvari bir merkez sağ parti daha çok kaçırır.

'Light-AKP', 'Light-AKP Gelecek' veya 'Light-MHP' İYİ Parti gibi giderse bunlar çok Erdoğan'ın uykusunu kaçırmaz. Ama mesela ben İYİ Parti'de ben yavaş yavaş merkeze kayma, hele hele güneydoğu seçmeniyle de -HDP'yi bir kenara koyuyorum- bir empati kurmaya başlarsa 'Kardeşim, Trakyalı hukuksuzluktan, yolsuzluktan sen de burada onu çekiyorsun' gibilerden, bu AKP'den çok oy çekebilir ve dengeleri değiştirebilir diye düşünüyorum.

DEVA'nın programına bakın, ben Allah'a şükür 2002'de de bir gün olsun kredi vermedim AKP'ye. Çünkü AKP'yi kuranların söylemlerine bakın, siciline bakın. Erdoğan'ın, Bülent Arınç'ın, bunlar mı demokrasi getirecek Türkiye'ye? 

'Tramvavdır, binersin, durağa gelince inersin', 'Amaç değil araçtır', 'İktidar için papaz elbisesi bile giyerim'... AKP'ye bu konuda 'Eski cetvelle düz çizgi çizemezsiniz' noktasıyla yaklaştım. DEVA'nın programına bakıyorum, 2001 AKP'sinin seçim beyannamesiyle bire bir aynı. Ben tedirgin oluyorum AKP tecrübesinden sonra. Ne kadar ılımlı başlamış olursa olsun, ağzından bal damlamış olursa olsun, ben şu noktaya geldim:

Siyasal İslamcının liberalliği sandıktan çıkana kadardır. Tecrübe bana bunu gösterdi."

cem toker ldp besim tibuk mustafa erdoğan meral akşener iyi parti light-akp deva partisi gelecek partisi erdoğanın uykusunu kaçırır