Cem Toker: Sosyal Medyaya Sansür Düzenlemesinin Gazete Toplatmaktan, Kitap Yakmaktan, Televizyon Karartmaktan Hiçbir Farkı Yoktur

TAKİP ET

Eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bizim TV'de Lale Özan Arslan'ın konuğu olan eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker sosyal medyaya yönelik sansür düzenlemesini eleştirdi.

Sosyal medyaya sansür düzenlemesi için "Kitap yakmaktan farkı yok diyorum, gazete toplatmaktan farkı yok, ekran karartmaktan farkı yok. Sosyal medya bunların hepsi, sosyal medya hem televizyon hem gazete hem haber kaynağı. Bakın, bahaneleri ne? Yalan terörü... Yalan terörünü kim yaratıyor Türkiye çok iyi biliyor. Yani iktidarın paylaşımlarından yola çıkarsak 'uçağımız göklerde, arabamız yollarda, gaz bulduk, aya gidiyoruz...' salla babam salla" diyen Toker, "Bakın mesele şurda, adamın derdi 'yalan haberin yayılması' diyor. Senin güvenilir bir devlet yapın varsa, sokaktaki adam senin bakanlarının beyanatına, Merkez Bankası'nın TÜİK'in rakamlarına inanırsa, sen devlet olarak halkına o güveni verirsen, 'Devletin bakanı, bürokratı, cumhurbaşkanı halkına yalan söylemez' algısını yaratırsan ben enayi miyim Ahmet'in Mehmet'in paylaşımına inanayım da o yola gireyim?" diye konuştu.

"Sen devleti devlet gibi yönet, o güveni ver, o itibarı sağla, ondan sonra kim inanır ki sosyal medyada çoluk çocuk ne yazmış ne paylaşmış? Şimdi bir Alman, Merkel'in ağzından çıkan lafa mı inanır, yoksa sosyal medyada gezen fısıltı gazetesinin saçmalığına mı inanır? Ya da bir İspanyol bir Avrupalı, gelişmiş bir demokratik ülkede..." diyen Toker, "Çünkü orda seçilmiş yalan söylemeye korkarlar, çünkü orda şeffaflık vardır, çünkü orda gerçekler ortaya çıkar, çünkü orda bilgi edinme yasaları vardır, onun için siyasetçi halka yalan söylemeye cesaret edemez. Onun için de devletin bir itibarı vardır. 'Devlet bunu söylüyorsa ben buna inanırım' der sokaktaki adam. Ama Türkiye öyle değilse sizin benim hatamdan dolayı değil. Ülkeyi yönetenlerin devamlı milletin gözünün içine baka baka yalan söylemelerinden dolayı" ifadelerini kullandı.

Toker seçime ilişkin olarak ise "Pusulada LDP'yi görmezsem Millet İttifakı'ndan bir partiye mutlaka oyumu veririm. Bu üzerime düşen bir görevdir. LDP de seçime girebilir ve ittifakta yer alırsa o beni çok memnun eder" diye konuştu. 

Cem Toker: Sosyal Medyaya Sansür Düzenlemesinin Gazete Toplatmaktan Kitap Yakmaktan Televizyon Karartmaktan Hiçbir Farkı Yoktur