Cem Uzan Cumhurbaşkanı Adaylığını Açıkladı, Vaatlerini Sıraladı

TAKİP ET

Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.

Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, cumhurbaşkanı adayı olduğunu ilan etti.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Uzan "Ben Cumhurbaşkanı adayıyım. Haziran 2023'te Türkiye'ye Cumhurbaşkanı olacağım" ifadelerini kullandı.

Vaatlerini Sıraladı

Cumhurbaşkanı adaylığını açıkladığı paylaşımının ardından bir dizi paylaşımda bulunan Uzan, şu açıklamayı yaptı:

Medyaya Geri Dönüyorum

"Bu yıl içinde medyaya geri dönüyorum. Bununla ilgili çalışmalarımızı yürütüyorum. Hem siyasette, hem de özgür medyada olacağım. Ben Cumhurbaşkanı adayıyım. Haziran 2023'te Türkiye'ye Cumhurbaşkanı olacağım.

Başbakan değil, Cumhurbaşkanı olacağım. Yasaklar, millet oy verdiği sürece kimsenin önünde engel olmuyor.

"Alkolde ÖTV Sıfır Olacak"

İçki içmeyi yasaklayamadığın için fiyatları yükseltip insanları içemez hale getrimeye çalışıyorusun. İsteyen istediğini içer. Sen, insanların özgürlüğünü kısıtlama hakkına sahip değilsin. @RTErdogan

Bira, rakı, şarap, viski ve her türlü alkollü içecekte ÖTV sıfır (0) olacak. Sadece KDV olacak. +Satış için izin alınması gerekmeyecek. Yalnızca bildirimde bulunulacak.

Namus Sözü: Türkiye AB'ye Dahil Olacak

Gençlerin Cem abisiyim. Tüm gençlerimize namus sözü: Türkiye, Avrupa Birliği'ne dahil OLACAK.
  Yürekten söylüyorum: ÖZGÜRLÜK, ZENGİNLİK, HEDEF AVRUPA BİRLİĞİ. 3 sene içerisinde AB ile tam üyelik anlaşması imzalanacak. 5 sene sonunda üyelik tamamlanmış olacak. Şunu çok iyi biliyorum: Bunu benden başka yapabilecek kimse yok. BEN YAPARIM."

"Demirel de, Ecevit de, Erbakan da, Erdoğan da Yasaklıydı"

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Cem Uzan, "Bana, ‘Hakkınızda kesinleşmiş hapis cezaları var' deniliyor. Diyenlere, ‘Bir dakika' deyip şu karşılığı veriyorum: Süleyman Demirel de yasaklıydı. Başbakan, cumhurbaşkanı oldu mu? Oldu. Bülent Ecevit yasaklı mıydı? Yasaklıydı, başbakan oldu. Necmettin Erbakan yasaklıydı. Başbakan oldu. Recep Tayyip Erdoğan da yasaklıydı, başbakan ve cumhurbaşkanı oldu mu? Oldu. Ben de yasaklıyım. Başbakan değil, cumhurbaşkanı olacağım. Yasaklar, millet oy verdiği sürece kimsenin önünde engel olmuyor" ifadelerini kullandı.

cem uzan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması