Cem Uzan: Ekim Ayını Bekleyin, Sürprizlerim Var

TAKİP ET

Genc Parti'nin Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Zanka TV'de Ferit Atay'a açıklamalarda bulunan Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, Ekim ayını işaret ederek bağımsız medya konusunda sürprizleri olacağını söyledi.

"Medya konusunda ekim ayını bekleyin, sürprizlerim var" diyen Uzan, "Bütün özgür çalışan, bağımsız çalışan ve hiçbir siyasi parti tarafından fonlanmayan medya konusunda, sürprizlerim var" diye konuştu.

Yaklaşık 2 yıl önce Türkiye'nin ekonomik bir kaosa girdiğini söylediğini, 128 milyar dolar meselesini açıkladığı zaman Türkiye ekonomisinin çökeceğini, faizin patlayacağını, döviz kurunun durdurulamaz hale geleceğini ve enflasyonun zirveye çıkacağını belirterek uyarılarda bulunduğunu belirten Cem Uzan, "Şimdi başka bir şey söylemek istiyorum. Türkiye siyasi bir kaosa gidiyor. Zaten ekonomik bir kaosun içinde. Sadece siyasi bir kaosa gitmek değil, yaşamsal bir kaosa gidiyor" dedi.

"Bu İktidarla Olmaz, 90'lardan Daha Kötü Durumdayız"

Türk ekonomisinin toparlanabileceğini belirten Uzan, "toparlanacak da ama bu iktidarla toparlanmaz. O yıllardan (90’lardan) daha kötü durumdayız. Tansu Hanım o zaman lüzumsuz yere bir devalüasyon yaptı ve bir anda bütün dengeler bozuldu. Faiz patladı. TL’de açık pozisyonda olanlar zarar ettiler. Sonrasında ne oldu? Önce faizler yükseldi, sonra dengelendi olması gereken yere indi. Bugüne baktığınızda; bir binayı taşıyan 4 kolon vardır, 3 kolonla 2 kolonla taşıyamazsınız. Ekonominin bazı temel prensipleri vardır. Sizin bir bütçenizin olması lazım. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bugün bütçesi yok, var da yok" ifadelerini kullandı.

"Seçim Günü Dolar Kaç Olacak? 35, 40, 50..."

Ekonominin kabadayılıkla yönetilebilecek bir şey olmadığını belirten Uzan, "Dünyada Sovyetler Birliği beceremedi bunu, senin hiç becerme şansın yok. Bu çerçevede döviz kuru yükselmeye devam edecek" dedi.

Dolar kuru için yıl sonunda 25-30 lira aralığını öngördüğünü belirten Uzan, "Daha kritik olan gelecek Haziran’da kaç lira olacak. Seçim gününde yapılsın, kaç lira olacak? 40,35,50… Bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

 

cem uzan ekim ayını bekleyin sürprizlerim var medya dolar