Cemaat Elazığ'da Tehditlere Başladı: Gazeteci Görevden Alındı, Öğrenciler Tehdit Ediliyor

TAKİP ET

Elazığ'da Enes Kara'nın intiharının ardından gazeteciler ve öğrenciler cemaat tarafından tehdit altına alındı.

Türkiye geride bıraktığımız 5 yılda yaşadığı siyasi, ekonomik ve sosyal sarsıntıların birçoğunu kendisini mehdi zanneden ilkokul mezunu bir vaiz ve onun zırvalarının peşine düşen binlerce mürteciye borçlu.

Ülkeyi istikrarsızlaştırmak için birçok operasyona ve darbe girişimine imza atan Fetullah Gülen Cemaati ile mücadeleyi, siyasi muhaliflerine FETÖ'cü diyerek sulandıran iktidar, FETÖ ile güya mücadele etse de Türkiye, halen mürtecilerin cirit attığı bir ülke olmayı sürdürüyor.

Son olarak Elazığ'da ailesinin zoruyla kaldığı illegal cemaat yurdunda maruz kaldığı dini dayatmalara ve psikolojik baskıya dayanamayan tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara hayatına son vermişti.

Olayın ardından Elazığ'da yayın yapan yerel gazete Günışığı, "Cemaat baskısına dayanamadı intihar etti" şeklinde bir başlıkla haberi vermişti. Ancak haber siteden kaldırıldı. 

Görevden Alındı

Gerçek Gündem'in haberine göre bunun ardından haberi yapan gazetenin Yazı İşleri Müdürü Faik Akgün görevden alındı. Resmi ilan gelirlerinden yararlanabilmek için sabit bir çalışan sayısının olması zorunluluğu nedeniyle Akgün henüz görevden alınmadı. Akgün görevden alınmasıyla ilgili "Beni en çok yıkan, bir yıl boyunca sigortasız çalıştığım, emek verdiğim gazeteden böyle bir tavır görmek oldu. Benim yüzde 45 engel raporuna sahip bir kardeşim var. Gözlerinden engelli olduğu için çalışamıyor. Ben de ona bakmakla yükümlüyüm. Ama gelin görün ki artık bu yapılanlara ve haber sonrasında gazete sahibinden tutun da çalışanlara kadar uygulanan mobinge dayanamıyorum. Baskıdan dolayı yarın ne olacağımız da meçhul" dedi.

"Hepinizi Helak Edeceğiz"

Söz konusu haberin yayında kaldığı sürece onlarca tehdit telefonu alan Akgün, bu kişilerin bazılarının kendisini doğrudan cemaat mensubu olarak tanıttığını ve içerinden birinin "Allah nurunu tamamlayacak. Sizin gibi kafirler de helak olacak. Hepinizi helak edeceğiz" dediğini, bir başkasının ise "Sizi tanıyoruz, CHP’ye hizmet ediyorsunuz" dediğini aktardı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri de Enes Kara'nın ölümünün ardından okul önünde açıklama yapmış, arkadaşları için okul önüne karanfil bırakmak istemeleri bile özel güvenlik tarafından engellenmek istenmişti. Söz konusu eyleme katılan öğrenciler, kendilerine gelen sivil kişilerin cemaatten söz etmemeleri ve siyaseti karıştırmamaları için tehdit ettiklerini belirtti. Enes Kara'nın hayatını kaybettiği Elazığ'da ne siyasi parti teşkilatlarından ne de üniversiteden hiçbir açıklama yaptı. Her zaman olduğu gibi herkes "göğe bakıyor".

cemaat elazığ gazeteci görevden alındı öğrenciler tehdit