Cemaat Yurdunda İşlenen Cinayette Skandal İddia: Bina Emniyet Müdürüne Ait

TAKİP ET

Antalya'da İlim ve Kültür Derneği'nin Erenköy tarikatına kiraladığı kaçak öğrenci yurdunda aşçı olarak çalışan İhsan Güney'in 18 yaşındaki Mehmet Sami Tuğrul'u vahşice katletmesinin ardından, yurt binasının emniyet müdürüne ait olduğu iddia edildi.

Antalya İlim ve Kültür Derneği'nin öğrenci yurdunda üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'u satırla başını keserek öldüren aşçı İhsan Güney tutuklandı.

Halk TV'den Hazar Dost cinayetin işlendiği bölgeye giderek kaçak yurda ait bilgiler aktardı. İddiaya göre Adıgüzel Apartmanı'nda bulunan beş daire, Antalya İlim ve Kültür Derneği tarafından kiralanmış, en üst kat, bu beş dairenin yemekhanesi olarak kullanılıyordu.
 

"Bina, Birden Fazla Daire Kiralanarak Yurda Çevrilmiş"


Antalya'da cemaat yurdunda başı kesilerek vahşice katledilen 18 yaşındaki üniversite öğrencisinin haberini takip eden Halk TV muhabiri Hazar Dost gözaltına alınmıştı.

Hazar Dost, aktardığı haberde "Yani resmi olarak yurt olmayan bu bina, ALİMDER tarafından birden fazla daire kiralanarak 'tarikat yurduna' çevrilmişti.
   

Yurt Hızlıca Tahliye Edildi


Ajansların olay hakkında geçtiği haberde kullandıkları fotoğrafta, yurdun tabelası dikkatimizi çekmiş, derneğin adını bu görüntülerden öğrenmiştik. Fakat bugün olayın yaşandığı yere gittiğimizde, tabelanın söküldüğünü, yurdun görevliler tarafından hızlıca tahliye edildiğini gördük. Dini içerikli kitaplar, kutularla taşınıyor, yurtta kalan öğrenciler, bölgedeki KYK yurtlarına gönderiliyordu.

Yurtta kalan öğrenciler, durumlarının olmadığını belirterek her dairede 7-8 öğrencinin kaldığını söyledi. Bu yurtta kalmanın aylık ödemesi ise 500 TL." ifadeleri kullanıldı.  

"Olaya Dair Bilgi, Belge, Görüntü Paylaşılmayacak"


Hazar Dost'un haberine göre, üst düzey görevlilerin ''Bu olaya dair bilgi, belge, görüntü kesinlikle hiçbir yerde paylaşılmayacak, dikkat edilecek" dediği öne sürüldü. 
 

"Bina Emniyet Müfettişine Ait" İddiası


Halk TV'nin haberinde skandal bir iddia ortaya atıldı. Tarikat yurdunun bulunduğu binanın bir emniyet müdürüne ait olduğu öne sürüldü. "ALİMDER adlı derneğin kaçak tarikat yurdu olarak kullandığı cinayet mahali ile ilgili 3 kaynaktan teyit ettirdiğimiz bir iddiaya ulaştık. Kaynaklar, binanın halen Antalya'da görev yapan birinci sınıf emniyet müdürü unvanlı polis müfettişine ait olduğunu iddia ederken "Burayı bu yurda emniyet müdürünün babası kiraya vermişti" diyor.


"Cenazeyi Almaya Gelen Babaya Dernek Başkanı Eşlik Etti, Baba Kimseyle Konuşturulmadı"


Halk TV'nin haberinde, cenazeyi almaya gelen babanın kimseyle konuşturulmadığı ve 30'a yakın polisin eşlik  ettiği belirtildi. Ayrıca babaya dernek başkanının eşlik ettiği ifade edildi. "Mehmet Sami Tuğrul'un cenazesini almak için memleketinden gelen öğretmen babasına ise bugün derneğin başkanı Barış Kaplan eşlik etti. Adli Tıp'tan cenaze alınırken 30'a yakın polisin eşlik ettiğini belirten kaynaklar, babayla kimsenin konuşmasına izin verilmediğini söyledi."


"Kimseyle Konuşmayın Baskısı Yapılıyor" İddiası


Öte yandan, olayla ilgili çevredeki esnafla konuşmak istediğimiz zaman, çekingen davranışlar sergilediklerini gördük. Birkaç soru sorduktan sonra esnaf, "Kapıdaki polisler sürekli 'Kimseye konuşmayın, ayrıntı anlatmayın' diye baskı yapıyor" diyerek bildiklerini anlatmamaları konusunda baskı gördüklerini belirtti.

halk tv hazar dost antalya cinayet tarikat yurdu cemaat yurdu aşçı cinayeti mehmet sami tuğrul ihsan güney ilim ve kültür derneği alimder