Cemaatçi Babanın Talebi Üzerine Enes Kara Haberlerine Erişim Engeli

TAKİP ET

Cemaatçi baba Mehmet Kara'nın talebi üzerine intihar eden Enes Kara'ya ilişkin haberlere erişim engeli getirildi.

Ailesinin zoruyla kaldığı illegal cemaat yurdunda maruz kaldığı dini dayatmalara ve psikolojik baskıya dayanamayan tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara canına kıymış ve arkasında bıraktığı mesajla birlikte Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Enes Kara'nın cemaatçi babası Mehmet Kara'nın açıklamaları ise tepkilere neden olmuş, Mehmet Kara "Kaldığı yer güzel insanların kaldığı yer" demiş, "Orada kalmasını tavsiye ettim. Devlet yurdunda başvuru yapmadık. Durumumuz iyi. Manevi olarak ahiretine faydası olsun istedim. Ben 25 yıldır Risale-i Nur okuyorum. Bir zararını görmedim. Ben bu cemaatin 25 yıldır içindeyim. Kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu" ifadelerini kullanmış ve kimseden şikayetçi olmadıklarını açıklamıştı.

Enes Kara'nın Cemaatçi Babası: Kaldığı Yer Güzel İnsanların Kaldığı Yer


Kısa bir süre sonra ise Mehmet Kara'nın basında çıkan haberlere ilişkin suç duyurusunda bulunacağı öğrenilmişti. 

Enes Kara'nın Cemaatçi Babası Basında Çıkan Haberler Hakkında Şikayetçi Olacak


Mehmet Kara'nın talebi üzerine İskenderun 2. Sulh Ceza Hakimliği, T24, soL, TELE1, Halk TV, Cumhuriyet ve Birgün gibi haber organlarının yayımladığı 17 habere erişim engeli getirdi. 

Mahkemenin kararında "ölümünden ailesini sorumlu tutacak şekilde yayınlar yapıldığı, oğlunun ölümünden dolayı zaten üzüntü ve ızdırap içinde olan başvurucu ve ailesinin, yaşamış oldukları bu acının, yapılan yayınlar nedeniyle arttığının izahtan vareste olduğu, yayınların devam etmesi halinde bu mağduriyetlerinin de devam edeceği" gerekçe gösterildi.

Mahkemenin karara dayanak gösterdiği yasa maddesi, geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi tarafından basın özgürlüğüne engel oluşturduğu tespit edilerek değiştirilmesi gerektiği belirlenmiş ve gerekli yasal düzenleme yapılmak üzere TBMM'ye gönderilmişti.

enes kara mehmet kara erişim engeli baba cemaatçi mahkeme