Cemal Enginyurt: Erdoğan Başkanlık İçin Tek Kişidir

TAKİP ET

MHP'den İhraç edilmesinin ardından Demokrat Parti'ye geçen Enginyurt, "Erdoğan'ı kıskanıyorum. Başkanlık iddiası olan tek liderdir" dedi.

Bir televizyon programına konuk olan Cemal Enginyurt kendisine yöneltilen, "Recep Tayyip Erdoğan sizin için ne ifade ediyor?" şeklindeki soruya, "Recep Tayyip Erdoğan'ı kıskanıyorum. Heyecanı hala aynı. Birçok konuda eleştirmeme rağmen Başkanlık için tek kişidir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlık iddiası olan tek liderdir. Diğerlerine iktidarı versen 350 km hızla kaçarlar" diyerek cevap verdi.

Enginyurt, konuşmasının devamında, "Cumhur ittifakıyla ilgili hiçbir zaman sayın Cumhurbaşkanına ve ittifaka karşı kötü bir şey demedim. Ben Ordululara Cumhurbaşkanı için Erdoğan'ı ama milletvekili için beni seçin dedim. Benim oy aldığım kesmin büyük kısmı AK Partili. Biz Tarım Bakanına kötü bir şey demedik. Eminim ki ne Cumhurbaşkanı Erdoğan ne de Tarım Bakanı Pakdemirli benim gitmemi istemedi. Sayın Bahçeli'ye etrafındakiler benim cumhur ittifakına zarar vereceğimi düşündüğü için öyle yansıttılar. Sayın Bahçeli Cumhur İttifakına AK Partililerden daha çok bağlı" dedi.

cemal enginyurt enginyurt mhp ihraç edilen edildi akp cumhur ittifakı millet ittifakı demokrat parti dp vekil milletvekili ordu fındık bahçeli devlet milliyetçi hareket partisi tek lider tek başkan adayı