Cemal Enginyurt'tan Cumhur İttifakı İçin Oy Tahmini: Bu Kadar İddialı Söylüyorum

TAKİP ET

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, Cumhur İttifakı'nın alacağı oy oranına ilişkin tahminde bulundu.

Şubat ve Ocak aylarında yapılan seçim anketlerinin ortalamasına göre Millet İttifakı Cumhur İttifakı'nı geride bıraktı ve güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda mutabakata varan 6 partinin oy oranının giderek yüzde 50 seviyesine yaklaştı.

Şubat Ayında Yapılan 11 Anketin Ortalaması


TELE1'de açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhur İttifakı'nın yaklaşan seçimlerde alacağı oya ilişkin tahminlerini paylaştı.

Cumhur İttifakı'nın oylarının düştüğünü ancak seçim güvenliğinin durumun tehlikeli olduğunu belirten Enginyurt, AKP ve MHP'nin hazırladığı yeni seçim kanununa ilişkin "Her kim seçim sistemi ile oynamışsa bedelini çok ağır ödemiştir" dedi.

"AKP ne yaparsa yapsın, oynadığı bu seçim sistemiyle bedelini çok ağır ödeyecek ve göreceksiniz ki AKP 200 milletvekili bile çıkaramayacak" diyen Enginyurt, "Bu kadar iddialı söylüyorum. 200 milletvekili çıkaramayacak. Seçim kurullarına bizzat AKP ilçe başkanlarını getirse de çıkaramayacak. Bunlar ne yaparsa yapsın öyle seçim sonucu çıkacak ki ortaya, nasıl ki İstanbul seçimlerinde 830 bin fark yedilerse bu seçim sonucunda Millet İttifakı yüzde 55 bunlar yüzde 30 alacaklar. Allah'ın izniyle ve inanarak söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Şubat Ayında Yapılan 11 Anketin Ortalaması

Ocak Ayında Yapılan 12 Anketin Ortalaması

cemal enginyurt cumhur ittifakı millet ittifakı oy tahmini bu kadar iddialı söylüyorum