Cemal Metin Avcı Tarafından Katledilen Pınar Gültekin'in Davası 1 Kasım'a Ertelendi

TAKİP ET

Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından katledilen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in davası 1 Kasım'a ertelendi.

21 Temmuz 2020'de Menteşe ilçesinde cesedi bulunan Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili sanıklar Cemal Metin Avcı, annesi Ayten Avcı ve diğer sanıkların yargılanmasına devam edildi. Duruşmada mahkeme heyeti, dosyanın devam eden dava dosyası ile birleştirilmesine karar vererek sanıkların savunmalarını aldı. Cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı'nın boşandığı eşi sanık Eda Karagün duruşmadaki ifadesinde cinayetle ilgisinin bulunmadığını iddia ederek, ''Cemal son günlerde bağ evine sıkça gidip gelmeye başlamıştı ve bu süreçte çok tedirgindi. Sürekli bir panik hali vardı. Yemek yemiyordu ve bağ evinde çok vakit geçiriyordu. 'Kıza bir şey yapmış olabilir' diye bağ evine gittim. Panik halindeydik. Bağ evine 4 kişi gittik. Önce depoya girdik. Sonra eve girdik. Evde detaylı temizlik yapılmıştı. Kapılara kadar silindiğini, halıların dahi serildiğini fark ettim. Bu olayla ilgili suçsuzum'' dedi.

Cemal Metin Avcı'nın babası sanık Selim Avcı ise, ''Eda tek başına bağ evine gitmek istedi. Biz de yalnız bırakmak istemedik. Evin temiz olduğunu Eda söyledi bize. Orayı biz depo olarak kullanıyoruz. 20 dakika durduk. Eşim ve Gökhan sigara içmişler. Sigarayı bidonun içine attılar. Sonra eve döndük. Benim olayla ilgili bir suçum yok'' ifadelerini kullandı.

Pınar'ın Annesi Hastaneye Kaldırıldı

Anne sanık Ayten Avcı da, ''Sigara içtik orada. Bidon her zaman orada durur zaten. Çöp atmaya üşeniyorlar. Biz de sigaralarımızı oraya attık. Ben olay anından beri kendimde değilim, sürekli sakinleştirici kullanıyorum'' şeklinde savunma yaptı.

Anne Avcı'nın ifadesi sırasında Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin ayağa kalkarak, ''Bunlar ailecek katil'' diye bağırdı. Bu sırada Ayten Avcı fenalaştı ve mahkeme başkanı Şefika Gültekin'i duruşma salonundan çıkardı. Dışarıda fenalaşan Şefika Gültekin hastaneye kaldırıldı.

''Suçluyum ama Pişmanım''

Olayda yalnızca kendisinin suçlu olduğunu öne süren Cemal Metin Avcı, ''Ben suçluyum diye yedi sülalemi suçluyorlar. Olayı ben ortaya çıkardım. Suçumu itiraf ettim. Ben suç işledim diye benim ailem ve arkadaşlarım da mı suçlu, buna anlam veremiyorum. Bağ evinde bulunan çöp varili olayda kullanılan varil değil. Adalete güveniyorum. Olay yerinde keşif de yapıldı ve varili kaldırabildiğim de anlaşıldı. Suçluyum ama pişmanım'' ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Cemal Metin Avcı'nın tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların tutuksuz yargılanmasına, Adli Tıp Kurumundan gelen rapor ve android şifresi ile ilgili ABD'ye yazılan müzekkereye ilişkin gelen cevabın incelenmesine karar vererek duruşmayı 1 Kasım'a erteledi.

pınar gültekin cemal metin avcı duruşma katil muğla