Cengiz İnşaat Yine Sahnede: Kaz Dağları'nda 3,5 Milyon Ağaç Kesilecek

TAKİP ET

Cengiz Holding'in Kaz Dağları'nda yürüttüğü bakır madeni projesi ile ilgili ÇED süreci yarın başlıyor. Proje, 51 bin 660 dönümlük bir alanda 3,5 milyon ağacın varlığını tehdit ediyor.

Çanakkale’de Kaz Dağları'nda Cengiz İnşaat'ın yürüttüğü Halilağa Bakır Madeni Projesi’yle ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci yarın başlıyor.

KazDağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği’nin Çin Virüsü tehdidini gerekçe göstererek toplantının ertelenmesini ve ÇED sürecinin durdurulması talep edildi ancak Dernek, ne Çanakkale Valiliği'nden ne de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bu talebine bir yanıt alamadı.

Kaz Dağları’nda "Su ve Vicdan Nöbeti" tutan çevrecilere koronavirüs pandemisi gerekçesiyle 500 bin liranın üzerinde ceza verildiğini hazırlan Dernek, projenin yakınındaki Hacıbekirler Köyü’nde saat 11.00’de gerçekleşecek ‘halkın katılımı toplantısı'nın oluşturacağı riske dikkat çekti.

Öte yandan projenin içeriğine ilişkin korkutucu açıklamalar ise Dernekle beraber faaliyet gösteren Avukat İsmail Hakkı Atav'dan geldi. ANKA'ya konuşan Atav, "Bakır madeni projesinin kaplandığı alan 51 bin 660 dönüm. Daha önce Alamos Gold şirketinin 6 bin 130 dönülük proje alanı için kestiği 350 bin ağaç üzerinden orantı kuracak olursak, 3, 5 milyon civarında ağaç kesilecek" diye konuştu.

alamos gold çed süreci cengiz inşaat kaz dağları koronavirüs covid-19 çin virüsü İsmail Hakkı Atav Çevresel Etki Değerlendirme Halilağa Bakır Madeni Projesi