Cengiz İnşaat'ın Taş Ocağına Karşı Çıkan Köylülere Jandarma Biber Gazıyla Müdahale Etti

TAKİP ET

Rize İkizdere'de Cengiz İnşaat'ın yapmak istediği taş ocağına karşı çıkan köylülere jandarma müdahale etti.

İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi bölgesine Cengiz İnşaat'ın yapmak istediği taş ocağına köylülerin direnişi sürüyor.

Sabahleyin çay tarlalarına çıkan köylülere jandarma ekipleri tarafından cezai işlem uygulanmak istenmiş ancak köylülerin direnmesi üzerine ekipler geri çekilmek zorunda kalmıştı. 

Bu kez de şirketin taş ocağı yapmak üzere çalışma yapmak istediği bölgeye giderek iş makinelerine engel olan köylülere jandarmanın müdahalesi sert oldu. Görüntülerde köylülere biber gazı ile müdahale edildiği görülürken bazı köylülerin de "Oruçluyuz, sizin Allah'ınız yok mu?" dediği görüldü. Biber gazı nedeniyle yöre halkından bir kadının fenalaştığı öğrenildi.

Jandarmanın köylüye karşı şirketi koruyan tavrına isyan eden bir köylü, ''Pazar günü sabahın erken saatlerinde hiç izin olmadan evlerimizin içine kadar giren devletin jandarmaları, halkı koruyacağına şirketin korumalığını yapıyor. Ey devletin görevlileri, neredesiniz, insanların yaşam alanlarına giriyorlar, nasıl bir hukuksuzluktur?" şeklinde konuştu.

Jandarmanın sert müdahalesi sırasında İkizdere Dernekleri Federasyonu Başkanı Ziya Yıldırım'ı gözaltına aldığı öğrenildi. Müdahale sonrasında ise iş makineleri çalışmasını sürdürdü.

Cengiz İnşaat'ın Taş Ocağına Karşı Çıkan Köylülere Jandarma Biber Gazıyla Müdahale Etti